Banka voňala po jaterničkách

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. mája 2014, 18:01
  • Autor:vd

V obci Banka zažili návštevníci na začiatku apríla zabíjačku, ako sa patrí. Najskôr mäsiari rozobrali prasiatka, podkúrili pod kotlíky a od tej chvíle mali všetci plné ruky práce.

Majstri vyrábali jaterničky, topili masť na oškvarky, varili zabíjačkovú kašu a iné špeciality. Všetko malo správnu chuť, farbu i vôňu, ktorá na toto gurmánske podujatie prilákala desiatky návštevníkov. Gazdinky si so sebou priniesli aj prázdne tašky, aby z prvej obecnej zabíjačky doniesli domáce produkty aj do svojich domovov. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 29. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 8. novembra. Tento deň je Svetovým dňom urbanizmu a Svetovým dňom röntgenológie a röntgenológov. Meniny má dnes…
  • 08.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
sobota, 8. novembra 2025
Meniny má Bohumír, zajtra Teodor