Recepty na Veľkú noc: Veľkonočný baranček

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2014, 15:33
  • Autor:vd

SUROVINY:
250 g práškový cukor, 300 g polohrubá múka, 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 1/2 citrónu, tuk na vymastenie formy, pár kvapiek rumu (nemusí byť)

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a pár kvapiek rumu vymiešame do peny. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku. Formu barančeka natrieme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v stredne rozohriatej rúre. Vychladnutého barančeka ozdobíme snehom šľahaným nad parou. Môžeme ho však iba pocukrovať, alebo ozdobiť polevou či krémom podľa svojej chuti. Okolo krku mu môžeme uviazať farebnú mašličku a do papuľky vložiť vetvičku rozmarínu alebo asparágu.

Ďalšie recepty nájdete v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 15. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 8. novembra. Tento deň je Svetovým dňom urbanizmu a Svetovým dňom röntgenológie a röntgenológov. Meniny má dnes…
  • 08.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
sobota, 8. novembra 2025
Meniny má Bohumír, zajtra Teodor