Obnovili škôlku aj zbrojnicu

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. januára 2019, 08:00

V uplynulom roku sa v Bašovciach podarilo obnoviť nielen hasičskú zbrojnicu, ale aj materskú školu. Obec získala na ich vynovenie prostriedky vo výške viac ako stotisíc eur.

Na obnovu materskej školy získala obec Bašovce 78-tisíc eur. © archív obce

„Obec sa snaží zapájať do rôznych projektov a výziev, vďaka ktorým môžeme využiť finančné prostriedky na zveľaďovanie našej obce. Vlani sme získali financie na rekonštrukciu požiarnej zbrojnice vo výške 28 337 eur a na rekonštrukciu materskej školy vo výške 78-tisíc eur,“ uviedol starosta Bašoviec Ľubomír Dekan.

Za uvedené financie vymenili v hasičskej zbrojnici okná, namontovali novú bránu, zateplili strechu, spravili nový vjazd a budova dostala krajší vzhľad celkovým náterom.

Novozrekonštruovaná je i hasičská zbrojnica.

V materskej škole urobili nové zvody, vymenili niektoré staré okná za nové, celú budovu zateplili a tiež zvonku omaľovali. Tieto dva objekty sídlia uprostred obce, takže rekonštrukcia veľmi pomohla celkovému vzhľadu Bašoviec. Obec chce i naďalej pokračovať v rozbehnutých projektoch a reagovať na aktuálne výzvy, ktoré jej pomôžu získať ďalšie finančné prostriedky.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina