Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Anjelske oči

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. decembra 2018, 15:50

Cesto:

520 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla, 160 g práškového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, štipka soli, 5 kusov žĺtkov, postrúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Potom si z cesta spravíme valček, z ktorého si nakrájame rovnaké kúsky, aby sa nám lepšie a rýchlejšie robili guľôčky. V dlaniach si spravíme guľôčky, ktoré ukladáme na plech na pečenie vyložený papierom. Guľôčky sploštíme a druhým koncom varechy spravíme do stredu jamku. Malinový alebo višňový džem si dáme do vrecúška a jamôčky naplníme. Dáme piecť na 150 stupňov asi 15 minút. Ešte horúce poprášime práškovým cukrom.

(pror)

0 Shares

Najnovšie správy

Podvodníci, ktorí sa snažia všemožnými praktikami vylákať peniaze od samostatne žijúcich seniorov, úradovali aj v Piešťanoch. Do reakcie sa nám…
  • 11.05.2025, 00:01
  • Krimi / Piešťany / Spravodajstvo
V rámci brigády s názvom Natrime si svoje mesto dostali staré zábradlia v Piešťanoch nový náter. Dobrovoľníci sa na spoločnej…
  • 11.05.2025, 09:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 12. mája 2025
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác