Směřička si zahral proti svetovej futsalovej špičke

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. decembra 2018, 16:00

Pobedimčan Martin Směřička patrí už dlhšiu dobu k oporám slovenskej futsalovej reprezentácie. Spoločne s národným výberom sa nedávno predstavil na kvalitne obsadenom domácom turnaji Slovak Futsal Week, kde hostili Rusko a Irán.

Pobedimčan patrí k oporám slovenskej futsalovej reprezentácie. © archív M. Směřičku

Slovenská reprezentácia vo svojom úvodnom vystúpení neuspela, zverenci trénera Mariána Berkyho v Trnave podľahli výberu Ruska 2:6.

„Väčšinu času sme s favorizovaným súperom dokázali držať krok. Aj po dvoch inkasovaných góloch sme sa dokázali vrátiť do zápasu a vyrovnať, dokonca sme za tohto stavu nastrelili aj žŕdku. Nasledovala však naša horšia časť zápasu, Rusko sa dostalo k svojej hre, dokázalo dať dva rýchle góly a na ihrisku jasne dominovalo. Päť minút pred koncom sme sa odhodlali k hre bez brankára, ale po chvíli sme dvakrát inkasovali. Dovolím si však tvrdiť, že sme kvalite ruského tímu dokázali odolávať a vytvárať si aj šance, preto nemôžeme byť spokojní,“ zhodnotil duel Martin Směřička, futsalista Slavie Praha a futbalista Trebatíc.

Martin Směrička v drese Slávie Praha.

V druhom stretnutí proti Iránu v Bratislave predviedli Slováci výborný defenzívny výkon a napriek prevahe favorita ani raz neinkasovali. Smerom dopredu mali niekoľko šancí, ale skórovať sa im nepodarilo – zrodila sa remíza 0:0.

„My sme pozorne pozorovali ich duel s Ruskom, v ktorom Irán ukázal neskutočnú silu, keď v priebehu piatich minút pred koncom strelil víťazný gól. Rusko dokonale zaskočil a viedol už v prvej minúte 2:0. Ich štýl je veľmi odlišný od európskeho konceptu, na bezgólovú remízu sme sa veľmi nadreli a museli sme všetci podať nadpriemerný výkon. Bola to výborná skúsenosť nastúpiť proti súperom, ktorí hrajú trochu iným štýlom. Je len škoda, že diváci nevideli gól, ale šance boli na oboch stranách,“ uviedol Směřička a priznal, že podobné stretnutie ešte nezažil: „Hral som zápasy, v ktorých padol iba jeden gól, ale aby nebol žiadny ešte nie.“

Slováci sa najbližšie predstavia v Kuvajte, kde by si Směřička rád zahral. Nomináciu však stále nemá istú. „Tréneri nám pred turnajom oznámili, že musíme získať najmenej dva body, aby sa nominácia do Kuvajtu nezmenila. Túto požiadavku sme nesplnili, tak dúfam, že sa do nominácie dostanem. Ak áno, tak sa, samozrejme, budem do Kuvajtu tešiť ako na každý reprezentačný zraz,“ dodal futsalista z Pobedima.

(th)/slaviafutsal.cz

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela