Plnené slané košíčky

  • Spravodajstvo
  • 13. marca 2014, 07:50
  • Autor:HAĽW

Suroviny – Cesto: 300 g hladká múka špeciál, 250 g Hera, 250 g kyslá smotana, 2 g soľ
Plnka: 60 g syr Lunex, 200 g mäkká saláma, 2 ks natvrdo uvarené vajcia, 250 g maslo, 0,5 g mleté čierne korenie, 2 g soľ, 50 g horčica

Technologický postup:
Všetky prísady uvedené v rozpise do cesta večer zamiešame a cesto odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň odkrajujeme z cesta primerané kúsky a vtláčame ich do suchých kovových formičiek tak, aby uprostred zostala priehlbina. Do každej vložíme trocha suchého nelúpaného hrachu, ktorý zabráni tomu, aby sa priehlbiny pri pečení vyrovnali. Uložíme ich na plech a upečieme doružova pri 180 °C. Potom z formičiek vyberieme hrach a vyklopíme ich.
Plnka: Salámu a natvrdo uvarené vajcia najemno zomelieme alebo nastrúhame, vymiešame s maslom a syrom do peny. Pridáme soľ, horčicu a korenie. Syrovou penou plníme košíčky a zdobíme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 25. mája. Tento deň je Sviatkom sv. Urbana – patróna vinohradníkov, Medzinárodným dňom nezvestných detí a Dňom…
  • 25.05.2025, 00:02
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 24. mája. Tento deň je Európskym dňom národných parkov. Meniny má Ela.
  • 24.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 25. mája 2025
Meniny má Urban, zajtra Dušan