Pečený losos s batátovým pyré

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2014, 08:44
  • Autor:HAĽW

Suroviny: Pečený losos: 4x 150-200 g filiet z lososa, soľ, korenie, maslo
Batátové pyré: 700 g batáty, 100 g masla, 2 jarné cibuľky, 100 ml smotany, muškátový orech, soľ, biele korenie

Technologický postup:
Umytého a vysušeného lososa osolíme a okoreníme, môžeme pridať aj nejaké bylinky. Na rozohriatu panvicu si nalejeme kvapku olivového oleja a lososa položíme kožou smerom dolu a opražíme ho z každej strany. Takto upraveného lososa preložíme na plech alebo pekáč a necháme ešte dokončiť v rúre. Medzitým sme si dali variť ošúpané a na osminky nakrájané sladké zemiaky (bátaty alebo topinambury). Na panvičke si speníme dozlata cibuľku, pridáme štipku muškátového oriešku a zalejeme smotanou. Privedieme do varu a pridáme uvarené batáty, prehrejeme ich a rozmixujeme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie a ešte premiešame. Takto pripravené pyré podávame spolu s upečeným lososom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Aj klienti z dennej nízkoprahovej služby Centra pomoci človeku v Piešťanoch priložili pri príležitosti Dňa Zeme ruku k dielu. Počas…
  • 02.05.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 3. mája 2025
Meniny má Galina, zajtra Florián