Snežienky už vykúkajú

  • Spravodajstvo
  • 27. februára 2014, 14:54
  • Autor:Zuzana Šupková/jk

Slniečko, ktoré vyšlo počas nedele 23. februára, prilákalo turistov aj do chránenej krajinnej oblasti Drieňová pri obci Šípkové.

Kto sem prišiel, neoľutoval, pretože sa mohol pokochať bielym kobercom snežienok. Prevažne dubový les vábi hlavne na jar, keď kvitnú prvé kvietky. V nedeľu ste tu mohli stretnúť desiatky výletníkov a krásne počasie si vychutnávali aj dve rodiny zo Šípkového, ktoré si nazbierali medvedí cesnak. Ten pôsobí ako prírodné antibiotikum obsahujúce sírne zlúčeniny znižujúce koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi.
O snežienkach je zase známe, že žiadna rastlina nekvitne skôr. Naopak, málokto vie, že obsahujú liečivé zložky, ktoré sú nenahraditeľnou súčasťou liekov na Alzheimerovu chorobu. Pred zimou sa účinné chránia uvoľňovaním energie z látkovej výmeny a produkujú teplo až na desať stupňov Celzia. Tým roztápajú okolitý sneh a vytvárajú podmienky na prežitie.
Aj napriek blízkosti záhradkárskej oblasti je Drieňová čistou a tichou oblasťou. Zberanie snežienok je však aj tu zakázané.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác