Fašiangové šišky pečené

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. februára 2014, 12:48
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g hladká múka, 250 ml mlieko,1 ks žĺtok, 40 g práškový cukor, 50 g maslo, kocka droždia, 1 balíček vanilkový cukor, štipka soli
Na potretie po upečení: 3 PL maslo, 1 PL rum
Plnka: lekvár, džem, tvaroh

Technologický postup:
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, kvások, roztopené maslo a žĺtok. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, prikryjeme a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na dve časti. Povykrajujeme kolieska. Jednu časť koliesok naplníme plnkou, prikryjeme druhou časťou a pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný mastným papierom, potrieme maslom a upečieme dozlata. Ešte teplé potierame roztopeným maslom s rumom. Posýpame vanilkovým cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia