Mestský policajt, smetiar, či sestrička?

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. októbra 2018, 11:00

Druhé pokračovanie podujatia Čím budem, keď vyrastiem prilákalo množstvo piešťanských deťúreniec. V sobotu 20. októbra ich hlávky na chvíľu skrášlili stavbárske či policajné prilby, ba dokonca mohli aj vyšetriť svoje maminky a naordinovať im liečbu.

(Autor: am)

Počasie ako na objednávku sprevádzalo sobotňajšie podujatie, ktoré sa tentoraz uskutočnilo v piešťanskom mestskom kultúrnom stredisku. Vonku si deti pozreli prácu kynológov a pohladiť si mohli ich šikovných psíkov. Tiež si vyskúšali, čo znamená byť smetiarom. Pripomenuli si, ako správne triediť odpad a kontajner im za to poďakoval nahratým plechovým hlasom.

„Čím budem, keď vyrastiem je zábavné podujatie najmä pre deti predškolského veku. Hravou a najjednoduchšou formou predstavujeme deťom tie najpopulárnejšie povolania,“ povedala Dáša Dzurechová z Materského centra Úsmev, ktoré túto akciu zorganizovalo.

Pre malých návštevníkov vytvorili 13 stanovíšť. „Mali sme tu nemocnicu, teda lekárku, lekárnika, zdravotnú sestru. Jednoznačne musel byť policajt, smetiar, lebo to sú pre deti tie naj povolania. Pre dievčatá bola kvetinárka, kuchárka, čašníčka,“ prezradila D. Dzurechová. Všetky organizácie, ktoré sa zapojili, pritom sídlia v Piešťanoch a okolí. Presviedčať ich nebolo treba a radi sa zhostili hravého predstavovania svojej práce.

Deti si tak skúsili výstroj štátnych i mestských policajtov, zamierili s vojenskou puškou, zahrali sa s autom na ovládanie. V zdravotníckej časti zmerali tlak, popočúvali fonendoskopom, predpisovali lieky, u zubára zasa čistili umelý chrup a trhali zuby. Malí návštevníci tiež neodchádzali s prázdnymi rukami. Mnohí si odniesli pexeso, vytvorili si vlastnú medovú sviečku a záhradníci im uviazali voňavú kytičku.

„Bolo to super. Ľudia už akciu poznali, radi sa k nám vracali. Mali sme dostatok priestoru, nikde sa dlho nečakalo a deti si mohli podrobne skúsiť čo každé z povolaní obnáša,“ dodala D. Dzurechová.

Materské centrum Úsmev v tomto roku s podujatiami nekončí. Už teraz totiž pripravuje ďalšie akcie pri príležitosti Halloweenu či Mikuláša.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela