Príďte sa odfotiť ku kvetinovej stene Victorie Regie

Profesionálni floristi spolu so študentami Strednej odbornej škola záhradníckej dnes chystajú fotostenu, pri ktorej sa môžu odfotiť všetci návštevníci 25. ročníka národnej kvetinovej súťaže Victoria Regia. Tá sa naplno začne v stredu 19. septembra.


Fotostena bude už dnes hotová, môžete sa prísť odfotiť. (Autor: (vd))

Pôsobivá fialovo-ružovo- zeleno-žltá stena zo živých kvetov si vyžiada stovky kvietkov, medzi nimi je napríklad  i okrasná kapusta.

Ako uviedla riaditeľka záhradníckej školy Eva Stručková, už zajtra,  v stredu 19. septembra sa začnú súťaže vo viazaní a aranžovaní. Profesionáli a stredoškoláci budú svoje floristické diela vytvárať od rána v kine Fontána. Od jedenástej by mali súťažiť profesionáli aj v Auparku.

 Najlepší aranžéri a viazači zo základných škôl budú pracovať v priestoroch záhradníckej školy na Brezovej ulici. Tam tiež tvoria alegorické vozy piešťanskí stredoškoláci. Galavečer s vyhlásením výsledkov súťaže bude v stredu o 18.00 h v KSC Fontána.

Na Kvetinové korzo sa môžeme tešiť v sobotu popoludní o 13.00 h. Predchádzať mu bude dopoludňajšie Stretnutie absolventov, učiteľov a zamestnancov školy pri príležitosti 50. výročia založenia školy, v rámci toho bude aj záhradná slávnosť, ktorá sa začne o 11.00 h v škole na Brezovej ulici v Piešťanoch. Diela floristov budú vystavené tak ako každý rok v plenéri aj v interiéri KSC Fontána v mestskom parku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela