RECEPT: Dobošový rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. januára 2014, 09:59
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Cesto: 10 žĺtkov, 270 g práškový cukor, 10 ks bielkov, 180 g polohrubá múka
Krém: 5 ks vajcia, 220 g práškový cukor, 1 ks vanilka, 4 PL kakao, 250 g maslo

Technologický postup:
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanými bielkami a múkou. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (opačná strana). Upečený plát pokrájame na tri pláty. Vychladnuté pláty natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu polejeme s 250 g upáleným kryštálovým cukrom, do ktorého sme premiešali kúsok masla. Po teplom naznačíme nožom rezy. Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.
Krém: Vajcia, práškový cukor, vanilku a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s 250 g masla. Plníme ním rezy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 13. septembra. Tento deň je Dňom pozitívneho myslenia, Medzinárodným dňom čokolády a Medzinárodným dňom programátorov. Meniny má…
  • 13.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 15. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila