Tomáš Tóth: Jazdiť za Piešťanský motocyklový klub je pre mňa česť

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. júla 2018, 16:00

Piešťanský motocyklový klub bude mať na Veľkej cene Piešťany 2018, ktorú organizuje, svojho jazdca. Za farby jeho tímu bude jazdiť Tomáš Tóth, ktorý v predošlých rokoch zabával početné piešťanské publikum svojimi dych vyrážajúcimi kúskami ako kaskadér MotoTV Show.


Tomáš Tóth utvoril nový slovenský rekord v jazde na prednom kolese. (Autor: FB Tomáša Tótha)

Tomášovi Tóthovi sa prednedávnom podaril husársky kúsok. Vyhral preteky v Kopčanoch v kategórii do 600 cm3, kde jednoznačne potvrdil svoje kvality napriek tomu, že na podobných pretekoch štartoval prvýkrát. A tak je prvým Slovákom, ktorý dokázal premeniť svoj prvý štart na víťazstvo.

„Víťazstvo v Kopčanoch je pre mňa čerešnička na torte za 22-ročné účinkovanie v motošporte. Všetky moje skúsenosti mi pomohli k tomu, že mi všetko pekne zapasovalo do jazdenia na športovej motorke, po ktorom som už dlho túžil,“ prezradil nám T. Tóth. „V piatok večer som len tak svojmu mechanikovi a jeho partnerke nadhodil, čo ak by som tie preteky vyhral? Bola to len taká smiešna vízia. Preteky som si išiel len vyskúšať, pretože vždy som sníval o pretekaní na okruhu. A tento sen sa mi splnil. Lepšie to už ani nemohlo byť,“ vyznal svoju radosť z víťazstva.

Takmer celý život sa T. Tóth točí okolo motošportu. Je napríklad majstrom Slovenska v motokárach a od roku 2011 sa venuje primárne motorkám ako kaskadér. Na rýchlostnú motorku si prvýkrát súťažne sadol až v septembri 2017. Aj pre túto skutočnosť je víťazstvo v Kopčanoch veľkým prekvapením a úspechom, ktorý nemá široko-ďaleko obdoby.

Veľký motocyklový nadšenec sa na predchádzajúcich dvoch ročníkoch Veľkej ceny Piešťany predviedol pred divákmi ako kaskadér z MotoTV Show. Tento rok sa dohodol s predstaviteľmi Piešťanského motocyklového klubu (PMK), že víkendové preteky aj celú sezónu odjazdí v jeho farbách. „Som veľmi vďačný, že môžem jazdiť za PMK. Vzhľadom na históriu motocyklových pretekov v Piešťanoch je to pre mňa obrovská česť. Na predchádzajúcich ročníkoch som spoznal chalanov z klubu, akí sú to fantastickí ľudia a zanietenci. Už minulý rok som im spomenul, že by som si chcel súťažne zajazdiť. Prešlo pár mesiacov, v septembri som si kúpil motorku a po niekoľkých rozhovoroch sme sa dohodli, že budem jazdiť za PMK,“ povedal T. Tóth.

Nový pretekár PMK sa na veľkú cenu intenzívne pripravuje, pretože sa chce pred domácimi fanúšikmi predviesť. „Som nabudený a veľmi sa na to teším. Každý deň trénujem v posilňovni, trikrát do týždňa sa pripravujem na freestylovej motorke a ešte som odjazdil preteky v Maďarsku na Panonia-Ringu,“ priblížil nám svoj tréningový program T. Tóth.

A aké má ambície v pretekoch? „V uplynulých ročníkoch v Piešťanoch väčšinou dominovali českí jazdci. Toto by som chcel zmeniť, idem na víťazstvo a spravím pre to všetko.“

Okrem toho si ešte spestril prípravu jednou zaujímavosťou. Na podujatí Carat Tuning Party 2018 v Piešťanoch vytvoril nový slovenský rekord, keď jazdou na prednom kolese motorky prešiel vzdialenosť 204,25 metra a vylepšil rekord z roku 2014. „Predošlý rekord bol asi 140 metrov a môj stanovený cieľ bol dvesto. Mne sa to ešte podarilo prekonať, a preto má tento výkon pre mňa veľkú hodnotu,“ dodal jazdec.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela