Drahovčania príjemne prekvapili

  • Šport / Futbal
  • 7. júna 2018, 16:00

Mládežnícki futbalisti OFK Drahovce sa 20. mája zúčastnili turnaja prvej viedenskej ligy priamo v areáli organizátora Wiener Sport-Club. Turnaja prípraviek U9 sa zúčastnili ako jediný slovenský klub z desiatich tímov. Zápasy sa konali súčasne na dvoch ihriskách, pričom tímy boli rozdelené do dvoch skupín.

drahovce_23
Predprípravka Drahoviec skončila na turnaji v Rakúsku tesne pod vrcholom. © archív OFK Drahovce

Na turnaj sa Drahovčania pripravovali dva mesiace a bola to historicky prvá medzinárodná skúsenosť pod hlavičkou OFK Drahovce. Všetko chceli mať stopercentné, preto pri tejto príležitosti objednali nové dresy, tričká pre fanklub a vlajky.

„Pravdupovediac, naše ciele boli užiť si turnaj a následne výlet s deťmi po Viedni. Veľmi sme si priali zanechať dobrý dojem, za akadémie vo Viedni hrajú deti z viacerých krajín a tie sú na veľmi dobrej technickej úrovni. Záujem o účasť na výlet prejavilo približne 70 ľudí,“ priblížil tréner Drahoviec Peter Michálek.

Nakoniec z dôvodu kapacity autobusu vycestovala 50-členná skupina, z toho 30 ľudí bol fanklub OFK. Táto skupinka rodičov doslova ovládla štadión, vytvorili úžasnú atmosféru pre trénerov a, samozrejme, deti. „Vlajky, trúbky, rapkáče, jednotné tričká a chorály OFK nám vytvárali takmer ‚domácu‘ pôdu. Na prvý zápas v skupine sme nastúpili ako outsideri, na posledný ako favoriti. Všetky deti boli úžasné, do zápasov nastupovali zodpovedne a cieľavedome. V prvom stretnutí sme zvíťazili 2:0, deti sa radovali a my sme nechápali, čo sa deje. Chlapci zistili, že môžu dosiahnuť svoj prvý väčší úspech, opadla z nich tréma a zápasy si doslova užívali. Môžeme byť na naše ‚dedinské deti‘ veľmi pyšní a hrdí. Už tretí rok nepretržite, poctivo a tvrdo trénujú – ovocie už muselo prísť,“ doplnil P. Michálek.

Turnaj ukončil finálový zápas, v ktorom Drahovce podľahli hráčom z futbalovej školy Post SV 0:1 gólom z poslednej minúty. Drahovčania tak skončili na peknom druhom mieste, zanechali dobrý dojem a organizátori ich dokonca pozvali na ďalší ročník. „Touto cestou by som sa rád poďakoval všetkým, ktorí nám pomohli finančne, materiálne, ale i morálne. Veľká vďaka patrí hlavne nášmu priateľovi Stanislavovi Svetlošákovi, ktorý nám turnaj navrhol a dohodol,“ zakončil tréner mladých Drahovčanov.

Výsledky zápasov v skupine:

Drahovce – WAF Brigittenau 2:0 (Huboňa, Augustín)

FC A11 Rapid Oberlaa – Drahovce 0:2 (Huboňa, Michálek)

Drahovce – ATSV Deutsch Wagram 3:1 (Huboňa, Michálek)

Wiener Sport-Club I – Drahovce 0:2 (Hesko, Michálek)

Semifinále: OFK Drahovce – SC Wr. Neustadt 1:0 (Hesko)

Finále: SV Post – Drahovce 1:0

(pm/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela