Lahôdková pečeňová paštéta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. decembra 2013, 11:13
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g kuracia pečeň, 200 g olej alebo kačací tuk, 250 g smotana 33 %, 4 ks vajcia, 10 g vegeta, 5 g soľ

Technologický postup: Umytú a očistenú pečeň zomelieme, pridáme olej alebo tuk, smotanu, vajcia, vegetu, štipku soli a dôkladne elektrickým šľahačom vyšľaháme. Nalejeme do chlebíčkovej formy s nepriľnavým povrchom alebo ju vystelieme mastným papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie je paštéta upečená.
Ďalšie inšpirácie na vianočné recepty nájdete vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 13. septembra. Tento deň je Dňom pozitívneho myslenia, Medzinárodným dňom čokolády a Medzinárodným dňom programátorov. Meniny má…
  • 13.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 15. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila