Veslári zbierali medaile v Maďarsku

  • Veslovanie / Šport
  • 30. augusta 2013, 11:37
  • Autor:A. Škulecová

Po letnej prestávke sa 17.-18. augusta piešťanskí veslári zúčastnili 10. medzinárodnej veslárskej regaty v maďarskom meste Mosonmagyaróvár , ktoré sa nachádza neďaleko slovenských hraníc. Veslári súťažili sa na skifoch a dvojskifoch na trati dlhej 500 m.

Nováčikovia piešťanského veslovania M. Ambruš a A. Škulec v žiackom skife získali  bronzové medaily. Andrej Škulec, spoločne s otcom Miroslavom, skončil  na 3. mieste v nezvyčajnej disciplíne – rodinnom mixe na dvojskife. K novým veslárom môžeme zaradiť aj Michala Bacskádyho, ktorý v skife starších žiakov z 18 konkurentov dosiahol na 3. miesto. Rovnako Barbora Benková veslujúca iba štvrť roka dosiahla na tretiu priečku v B finále. Za ženy v dvojskife vybojovali bronz K. Čamborová a T. Puterová.
Silné zastúpenie malo aj veteránske veslovanie. Športovci získali šesť zlatých, tri strieborné a tri bronzové medaily. Pretekov v kategórii hendikepovaných športovcov, medzi zrakovo postihnutými, sa prvýkrát zúčastnil aj Milan Lackovič. Lackovič sa doteraz zúčastňoval len halových regát na trenažéroch, kde zatiaľ nenašiel svojho premožiteľa. Rovnako z regaty v Maďarsku si odniesol 1. miesto, keď od štartu po cieľ na dvojskife spoločne so svojím navigátorom Pavlom Kuhajdom nepustili pred seba žiadneho zo súperov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár