Aj Piešťanci budú môcť nechať odkaz pre starostu

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2013, 09:48
  • Autor:red(m)

Piešťany sa pripájajú k tým samosprávam, ktoré si uvedomili potrebu neustáleho zlepšovania spôsobu komunikácie s občanmi. Dopomôcť má k tomu aj portál odkazprestarostu.sk, ktorý úspešne funguje už vo viacerých slovenských mestách a u nás ho spustia 1. mája.

Je to uľahčenie pre samotné mesto, pretože takýmto spôsobom môže mať vďaka občanom „oči všade”. Výhodou je, že občan podnet nafotí, pripojí k nemu krátky popis a pošle ho zo svojho počítača alebo napríklad cez mobilný telefón administrátorovi. To bude osoba, ktorá nie je zamestnancom mesta, aby sa zabezpečilo, že sa žiadny z nich „nestratí” a tiež bude poskytnutá relevantná odpoveď. Sprístupnenie tejto služby Piešťancom je reálne aj vďaka Občianskemu združeniu Pro Civitate. Piešťanský týždeň sa rozprával o pripravovanej službe s členom združenia a mestským poslancom Jozefom Malíkom.

Kedy ste sa ako občianske združenie začali zaujímať o webstránku Odkaz pre starostu?
– O tom, že sa už niektoré samosprávy zapojili do tohto projektu, sme sa dozvedeli ešte na konci minulého roku. Mesto má síce na svojej stránke diskusné fórum, kde môžu občania pridávať svoje podnety, ale tento spôsob sa nám zdá efektívnejší, dajú sa pridávať aj fotografie, čo znamená lepšiu lokalizáciu, a tým rýchlejšie odstránenie prípadného problému. Nachádza sa tu aj diskusné fórum, kde sa dá prispieť prípadným postrehom alebo názorom. V januári sme preto oslovili zástupcov Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorí spravujú projekt odkazprestarostu.sk, kde sme sa stretli s ich ústretovosťou.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
piatok, 10. mája 2024
Meniny má Viktória, zajtra Blažena