Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 18. marca 2013, 15:02
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Oslavy 900 výročia Piešťan s Tublatankou aj Grapom
Ťažisko osláv 900. výročia prvej písomnej zmienky o Piešťanoch bude na konci mája a začiatku júna. Vtedy do nášho mesta zavítajú nielen potomkovia Winterovcov, ale aj iní rodáci rozídení po celom svete.  Stretnú sa v piatok 31. mája v Kultúrnospoločenskom centre Fontána.  Deň predtým sa uskutoční slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom primátor mesta ocení osobnosti Piešťan a udelí tituly čestný občan mesta Piešťany.   
Ktorá z piešťanských základných škôl pôjde z kola von?
Čoraz viac sa na verejnosti hovorí o vyradení niektorej zo základných škôl. O príčinách i následkoch sa Piešťanský týždeň zhováral s dvomi riaditeľmi – Gizelou Talačovou zo ZŠ E.F. Scherera a Kamilom Moravčíkom zo ZŠ M.R. Štefánika. O ďalšom osude týchto škôl by sa malo rozhodnúť na jednom z najbližších zasadnutí mestského zastupiteľstva.
Primátor odovzdal ceny v Galérii Fontána
V Galérii Fontána udelil v piatok 15. marca primátor mesta Piešťa ny ceny v kultúrnej a sociálnej oblasti i prírodnom prostredí.
Komisie zastupiteľstva spev na Kolonádovom moste zakázať nechcú
Komisie mestského zastupiteľstva sa zaoberali problematikou vystúpení pouličných umelcov na Kolonádovom moste. Minulý týždeň sa členovia venovali návrhu všeobecne záväzného nariadenia o voľných pouličných aktivitách slobodných umelcov. Dve z komisií neodporučili schváliť nové znenie nariadenia – vynechať Kolonádový most z miest kde sú povolené aktivity slobodných umelcov. Jedna komisia prišla s vlastným návrhom.
Prvou panelákovou výstavou chce inšpirovať ďalších ľudí
Svoje obrazy nevystavil v žiadnej galérii, zobral ich dolu do suterénu bytového dobu na ulici 8. mája v Piešťanoch a verejnosti ich ukázal v práčovni. Amatérsky výtvarník Ján Benka pozval na prehliadku svojich susedov, priateľov a známych. Výtvarne diela sprístupnil v týchto nezvyčajných priestoroch na dva dni – v sobotu 16. a nedeľu 17. marca.
Šéf vietnamského motorkárskeho gangu ho chce vidieť znovu
Jeho cesta autostopom po svete začala v roku 2002. Vtedy ešte netušil, že sa pretiahne na tak dlho. Keď sa lúčil s rodičmi, povedal im, nech sa majú dobre a že sa za pár rokov vráti. Český cestovateľ Roman Vehovský si myslel, že do troch rokov bude určite späť doma. Nakoniec na cestách zotrval až dlhých sedem. Zbalil si iba to najnutnejšie a z vyrazil domu na svoju najdlhšiu dobrodružnú cestu. Mal vtedy dvadsaťšesť rokov. O svojich zážitkoch prišiel porozprávať i do Piešťan.
Krasokorčuliarka Simančíková postúpila na olympiádu
Rodáčka z Piešťan a slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Monika Simančíková na majstrovstvách sveta v kanadskom Londone vybojovala pre Slovensko miestenku v tomto športovom odvetví na budúcoročné Zimné olympijské hry v Soči.
Čajky sa rozlúčili s MEL prehrou po predĺžení
Piešťanské Čajky odohrali v nedeľu odložený zápas stredoeurópskej ligy s basketbalistkami z Miškovca. Pôvodne sa malo hrať v sobotu, ale kvôli počasiu sa Maďarky nemohli dostaviť. Diváci videli v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina napínavý basketbalový zápas. Stretnutie sa rozhodovalo až v predĺžení, v ktorom boli úspešnejšie hostky a zvíťazili 83:76.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela