MFK Vrbové zdolalo favorizované Levice

  • Šport / Futbal
  • 10. októbra 2012, 15:54
  • Autor:ps/ms

V desiatom kole sa stretli futbalisti MFK Vrbové s mužstvom z Levíc, ktoré sa drží na vrchných priečkach tabuľky tretej ligy. Napriek tomu si Vrbovčania s náročným súperom poradili a zvíťazili 2:0. Duel sa odohral v sobotu popoludní počas vrbovského jarmoku.

Hostia si už z prvého útoku vybojovali rohový kop. Vrbovčania odpovedali podobne v 6. min, keď Sumer centroval do pokutového územia a k odrazenej lopte sa dostal Mihok, ktorý po zemi vystrelil a získal domácim jednogólové vedenie. Útoky sa striedali na oboch stranách. Levičania väčšinou nakopávali lopty na polovičku MFK, s ktorými si obrana a brankár poradili. V 33. min dostal Hornák striedajúci zraneného Jozefa Piršela prihrávku do behu, postúpil s loptou a vystrelil len do obrancu. O päť minút ešte zaujal priamy kop Kumančíka – jeho center do pokutového územia obrancovia tečovali na roh.

Aj v druhom polčase sa hral zaujímavý futbal. V 49. min Levičania nečakane nastrelili z hranice šestnástky brvno. Štandardku kopal v 58. min Sumer, center na Juraja Piršela sa od jeho hlavy odrazil do náručia brankára. V 70. min prenikajúci Hornák spadol po kontakte s obrancom, ale rozhodca nechal pokračovať v hre. Na druhej strane stále nebezpeční hostia zaútočili, ale hlavička Vargu z ôsmich metrov bola nepresná. V 87. min kapitán domácich Tomáš Gažík dostal spätnú prihrávku od Hornáka a spoza pokutového územia nádherne trafil horné brvno a rozvlnil sieť – 2:0. Tento gól by si zaslúžil prívlastok „gól mesiaca“. FK Slovan Levice mohol znížiť skóre o minútu, ale Ivan poslal loptu do náručia vrbovského brankára. V poslednej minúte sa dostával do šance domáci Kumančík, ale loptu v pokutovom území zasiahol zle. V nadstavenom čase kopali hostia roh, ich center na „malé vápno“ kopol útočník hostí na bránku, no z čiary vyhlavičkoval Lackovič von do poľa, a tak zastúpil gólmana Rýzeka a udržal mu čisté konto. Domáci získali jarmočné tri body.
Zostava MFK: Rýzek – Kumančík, Mihok, Herceg, Juraj Piršel, Jozef Piršel (18. Hornák), Mišura, Samuel, Gažík, Sumer (84. Andrísek), Kuťka (46. Lackovič). 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela