Najlepší guláš uvaril tím zo Stráží
KRAKOVANY – Pod deviatimi kotlíkmi sa na nádvorí Kultúrneho domu v Krakovanoch varil súťažný guláš. V obci s pravekou históriou, kde sa v dobe ľadovej preháňali mamuty, sa zišli gulášmajstri z Krakovian, Stráží, Drahoviec, Kočína-Lančára, Piešťan, Trebatíc a Križovian.
Keďže mamuty už vyhynuli, v kotlinách sa varila bravčovinka. Najchutnejší a najlahodnejší pokrm súťaže, ktorú zastrešovala miestna pobočka Slovenského Červeného kríža, vyšiel spod varechy Petra Klču, Jozefa a Slava Žákovcov zo Stráží. Druhí boli Drahovčania a tretí ostrieľaný tím kuchárov z Kočína-Lančára. Zemiakovú medailu si odniesli Piešťanci.
O alchýmii vo varení gulášu, či halászlé a tiež o súťaži sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.