Tvarohové šišky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. februára 2010, 16:41
  • Autor:(red)

K záveru fašiangového obdobia neodmysliteľne patria aj a šišky, ktorými gazdinky ponúkajú svojich hostí. Recept na ich prípravu ponúkame aj našim čitateľkám.

Potrebujete: 250 g tvarohu, 200 g polohrubej múky, za hrsť kryštálového cukru, jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny, dve vajcia, trochu rumu, soli a jeden vanilkový cukor.
Postup: Do hladka prepasírujeme tvaroh, potom ho na doske spolu s múkou a ostatnými prísadami vymiesime. Cesto necháme asi desať minút odstáť. Potom ho na doske vyvaľkáme do hrúbky asi pol centimetra. Vykrajujeme pomocou pohárika s priemerom asi štyri centimetre. Šišky potom po oboch stranách smažíme na panvici s horúcim olejom. Hotové šišky ešte posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.

0 Shares

Najnovšie správy

Dlhodobo diskutovaný objekt na križovatke Žilinskej cesty a Staničnej ulice v Piešťanoch, kde kedysi stál stánok na predaj novín a…
  • 07.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 8. septembra 2025
Meniny má Miriama, zajtra Martina