Pozrite sa: Príprava vianočného kapra

  • Spravodajstvo
  • 21. decembra 2009, 13:08
  • Autor:J. Heler/online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Pripraviť vianočného kapra nie je taký veľký problém. Nie každý však vie, že kapor sa dá aj vykostiť. O jednoduchosti postupu vás však presvedčia členovia z detského rybárskeho krúžku.

Viac o recepte a príprave tejto štedrovečernej pochúťky vám povedia a hlavne predvedú členovia Detského rybárskeho krúžku, ktorý pôsobí pri ZŠ vo Veľkých Kostoľanoch.
Vianočná klasika – vyprážaný kapor
Prísady: naporciovaný kapor, mlieko, soľ, múka, vajcia, strúhanka
Postup: Naporciované mäso na polovičné podkovičky dáme približne na hodinu do mlieka. Kapra potom omyjeme, nasolíme a obalíme v klasickom trojobale (múka, vyšľahané vajíčko, stráhanka) a pražíme na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovým šalátom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
piatok, 7. novembra 2025
Meniny má René, zajtra Bohumír