Pizza podľa Anny Miklovej z Drahoviec

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. septembra 2009, 10:55
  • Autor:Viera Dusíková

Recept nám poskytla vychýrená kuchárka Anna Miklová z Drahoviec.
Na dve porcie potrebujeme: 30 dg hladkej múky špeciál, 1 vajce, 1 dl oleja, pol kocky kvasníc, 1,5 dl vlažného mlieka, trošku soli.

Postup: Kvasnice dáme do vlažného mlieka a necháme niekoľko minút postáť. Kvások potom pridáme do múky, do ktorej sme rozbili jedno vajíčko a pridali soľ i olej. Vymiesime vláčne, hustejšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od misky. Na záver ho pomúčime. Misku prikryjeme obrúskom a uložíme na teplé miesto. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dva bochníčky, každý zvlášť rozvaľkáme a položíme na vymastený plech.
Na vrch cesta rozotrieme tenkú vrstvu kečupu, na ktorú poukladáme šunku, kukuricu a hríby. Chvíľku necháme na plechu podkysnúť a potom plech vložíme do vyhriatej, asi 250 stupňov teplej rúry. Keď okraje pizze zružovejú, je hotová. Na mierne vychladnutú nastrúhame tvrdý syr. Na cesto si môžeme namiesto spomenutých ingrediencií pokladať aj napríklad salámu, syr, klobásu alebo paradajky, papriku, cibuľku či olivy. Prajeme vám dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany podpísalo 25. augusta zmluvu na rekonštrukciu Zariadenia opatrovateľskej služby Lumen na Staničnej ulici. Projekt má hodnotu 1 460…
  • 06.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dlhodobo diskutovaný objekt na križovatke Žilinskej cesty a Staničnej ulice v Piešťanoch, kde kedysi stál stánok na predaj novín a…
  • 07.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
V Piešťanoch sa rozmohlo kruté zaobchádzanie s mačkami. Pribúdajú mŕtve či postrelené mačky, ktoré urgentne potrebujú zdravotnú starostlivosť. Občianske združenie…
  • 07.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
nedeľa, 7. septembra 2025
Meniny má Marianna, zajtra Miriama