Okrem lásky k príprave jedla ich spája škola

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. februára 2012, 08:51
  • Autor:A. Rebrová

PIEŠŤANY – Vraví sa, že zo všetkých lások je najúprimnejšia láska k jedlu. Nesklame, nezahýba a neodvráva. Práve takáto láska stojí za úspechmi študentov odborov kuchár a cukrár na Strednej odbornej škole obchodu a služieb (SOŠOaS) v Piešťanoch. Pri rozhovore s Adriánom Rybanským (20), Michalom Hanšutom (18), Erikou Petrášovou (18) a Luciou Žažovou (18) si uvedomíte, že vo svojom živote sa našli. Majú svoj sen a idú si za ním. Všetkých okrem lásky k príprave gastronomických skvostov spája jedna domovská škola.

Na úspechy svojich študentov je hrdá aj riaditeľka SOŠOaS Anna Zálešáková, podľa ktorej na súťažiach triumfujú najmä študenti učebných odborov. „Predsa len majú viac praxe. Pre dieťa je lepšie, keď sa rozhodne pre učebný odbor. Získa oveľa viac praktických zručností, za tri roky má v rukách výučný list a maturitu si môže urobiť aj popri zamestnaní,“ povedala A. Zálešáková. Odporúča skôr učebné odbory ako študijné.

S ocenenými študentami sme sa rozprávali o ich snoch, plánoch  a názoroch na prípravu jedla. Článok nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila