Medzi najlepšími športovcami nechýbajú ani naši

  • Kanoistika / Šport
  • 22. decembra 2011, 15:07
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Záver roka patrí už tradične rôznym anketám. Populárne sú najmä v športe. Naposledy vyhlásili ich výsledky tenisti a rýchlostní kanoisti. V oboch spomínaných športoch sa v posledných rokoch umiestňujú na medailových pozíciách aj piešťanskí športovci a inak to nebolo ani teraz.

Najpočetnejšie zastúpenie medzi najlepšími mávajú Piešťany už tradične v tenise. Medzi najlepšími figurujú traja hráči TK Kúpele Piešťany. V kategórii mužov síce Lukáš Lacko neobhájil vlaňajšie prvenstvo, na aj druhá priečka za Martinom Kližanom nie je na zahodenie. Lukáš získal v ankete 99 bodov, kým suverénny Kližan 206. V kategórii žien patrí jeho oddielovej kolegyni Magdaléne Rybárikovej so 45 bodmi tretie miesto. Z prvenstva sa tešila Dominika Cibulková, ktorá získala 260 bodov. Dominika síce tiež začínala z tenisom v TJ Kúpele, no už dlhé roky reprezentuje bratislavský Slovan. V juniorskej kategórii obhájil vlaňajšie prvenstvo Filip Horanský. Hráč TK Kúpele dostal za výborné výsledky v poslednej sezóne medzi juniormi 254 bodov. Filip má okrem iného na konte aj prvenstvo zo štvorhry juniorov na grandslamovom turnaji Australian Open a vyhral dvojhru na turnaji v Miláne.

Známe sú aj výsledky ankety Rýchlostný kanoista roka 2011. Ani v nej nevyšli Piešťanci naprázdno. Medzi kajakárkami skončila Simona Šamková z TJ Sĺňava s 32 bodmi tretia, v kategórii mužov Piešťanci svojho zástupcu nemali, zato medzi kanoistami vyhral odchovanec piešťanskej kanoistiky a v súčasnosti člen ŠKP Bratislava Matej Rusnák. Ten sa v uplynulej sezóne môže pochváliť napríklad druhým miestom v C1 na 5000 m na Svetovom pohári v Poznani, na majstrovstvách sveta v maďarskom Szegede bol na rovnakej trati štvrtý na na ME mužov do 23 rokov obsadil na kilometri siedmu priečku. V juniorskej kategórii skončil Mário Janča z TJ Sĺňava so 66 bodmi druhý za Deminom z Komárna a spolu s ním obsadili aj tretiu priečku v kategórii posádok. Janča s Deminom sa stali v tomto roku v K2 juniorskými majstrami sveta i Európy. Z ďalších Piešťancov sa ešte dostali medzi najlepších junior Šimon Šamko a Matej Michálek. Šamkovi patrí medzi juniormi šiesta priečka a Michálek bol členom posádky K4 mužov do 23 rokov, ktorá skončila v ankete celkovo piata.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela