Pre milovníkov sladkých dobrôt sme v spolupráci s piešťanskou cukrárňou Monsalvy pripravili seriál fotoreceptov, ktoré nájdete v priebehu celého roka na stránkach Piešťanského týždňa alebo na našom webe. V novinách ich budeme uverejňovať vždy v rovnakom formáte, aby ste si ich mohli vystrihnúť a vytvoriť tak zaujímavý receptár tortičiek a koláčov, ktoré budú aj u vás doma chutiť ako z Monsalvy.
■ Žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré do peny. Postupne vmiešavame vyšľahaný sneh so štipkou soli. Zmes vylejeme do pripravenej formy. Rúru vyhrejeme na 180 oC . Potom teplotu znížime na 160 C° a 40 minút pečieme korpus. Po upečení je ľahký a krehký.2.
3. ■ Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom, pridáme nastrúhané gaštanové pyré a zľahka premiešame.
■ Upečený korpus rozrežeme na polovicu a polejeme rumom. Plát natrieme džemom a navrstvíme polovicu gaštanovej šľahačky. Prikryjeme druhým plátom korpusu. Polejeme rumom a potrieme zvyškom gaštanovej šľahačky. Zatrieme aj boky. 4. 5.■ Navrch si nachystáme guľôčky z gaštanového pyré. Boky obsypeme strúhanou čokoládou. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie do druhého dňa a podávame.