Spojenie jazykov a gastronómie inšpirovalo študentov „Mojmírky“
Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa vo štvrtok 26. septembra Stredná odborná škola obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch rozhodla aktívne zapojiť do tejto udalosti a ukázať svojim študentom rozmanitosť európskych kultúr. Spojenie odboru gastronómie a jazykovej sekcie prinieslo ukážku a ochutnávku medzinárodnej kuchyne, ako aj prehliadku anglickej, ruskej a nemeckej jazykovej výstavy.
Pedagógovia Peter Latka, Andrea Karšayová a Barbora Michalková z jazykovej sekcie predstavili teoretickú ukážku Európskeho dňa jazykov. Prostredníctvom rozhlasovej relácie a mini jazykovej expozície informovali žiakov o potrebe poznania európskych kultúr na dosiahnutie vyššieho interkultúrneho poznania okolitých štátov.
Ďalší pedagógovia Dagmar Poláčková a Katarína Vargová z odboru gastronómie pripravili spolu so študentmi školy prezentáciu a ukážku medzinárodnej gastronómie, kde žiaci mohli ochutnať rôzne druhy palaciniek i pizza pochúťky.
Cieľom školskej akcie bolo zdôrazniť dôležitosť učenia sa cudzích jazykov, rozvíjať viacjazyčnosť u študentov a oboznámiť ich s kultúrnou rozmanitosťou v rámci interkultúrneho porozumenia.
SOŠOaS Mojmírova