Zlaté stuhy tento rok dážď nepokazil

Už 31. ročník prehliadky historických vozidiel pod názvom Piešťanské Zlaté stuhy sa uskutočnil minulý týždeň od štvrtka do soboty na tradičnom mieste – na Kúpeľnom ostrove.

(Autor: Supa)

Vyše šesťdesiat vyblýskaných veteránov absolvovalo niekoľko spanilých jázd po kraji a nakoniec zakotvilo pred hotelom Thermia Palace, Irmou a na priľahlých trávnikoch, kde ich v sobotu 8. júna čakal slávnostný galavečer. Hoci posledný týždeň bol aj v našich končinách v znamení silných búrok a na sobotu večer bola dokonca vydaná výstraha pred búrkami, veteránom sa zlé počasie oblúkom vyhlo.

Jedno z najvznešenejších letných podujatí majú Piešťany už za sebou. Od štvrtka 6. do soboty 8. júna boli kúpele dejiskom prehliadky veteránov. Takýto zážitok si nechce nechať nikto ujsť, preto Kúpeľný ostrov praskal najmä v sobotu večer vo švíkoch. Popri vôbec prvých automobiloch, ktoré mali podobný dizajn ako koče, sa predvádzali aj nadrozmerné americké veterány ako z Pomády či športové chuťovky. Na trávniku za kaviarňou Elizabeth stáli zase deťmi obľúbené veľké tatrovky a na akciu tradične nezabudli ani moravianski dobrovoľní hasiči s ich nablýskanou hasičskou Tatrou.

Historické automobily absolvovali počas podujatia viacero aktivít. Ukázali sa v Chtelnici, Podolí, Dolnej Krupej, navštívili Mohylu na Bradle aj Smolenický zámok. Všade, kam prišli, boli stredobodom pozornosti.

V sobotný večer pri slávnostnom vyhodnotení pred Thermiou Palace sa dostalo každému autu aj posádke zaslúženej pozornosti. Vozidlá sa po jednom presúvali na otočné pódium, kde boli predvedené aj po motoristickej stránke a ocenené zlatými stuhami a posádky spomienkovými plaketami.

Mnohí ako bodku za galavečerom očakávali ohňostroj ako po minulé roky, organizátori sa však rozhodli zakončiť ho svetelnou šou. Tá trvala dlhšie ako ohňostroj, niesla v sebe príbeh a bola omnoho ekologickejším a ohľaduplnejším ukončením podujatia. Mladý umelec kreslil svetelným perom na biele plátno celý príbeh tohtoročných Zlatých stúh. Šou a najmä šikovnosť umelca publikum ocenilo niekoľkonásobnými ováciami.

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava