V Prírodnom kine Invalid, ale aj Jedeme na teambuilding

  • Inzercia
  • 5. júna 2024, 15:10

Informácie o tom, čo pripravilo Mestské kultúrne stredisko v Piešťanoch v najbližších dňoch, vám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

(Autor: cinemart.sk)

KINO FONTÁNA

St. 5. 6. o 18.00 h

Vincent musí zomrieť

Créme de la Créme 2024. Réžia: Stéphan Castang. Predstavte si, že každý, koho stretnete, sa vás snaží zabiť – presne to sa deje Vincentovi. Náhodní neznámi ľudia zrazu začnú na Vincenta útočiť s vražednými úmyslami. Jeho nenápadný život sa obráti hore nohami, a keď sa veci úplne vymknú spod kontroly, je nútený utiecť a úplne zmeniť svoj život… Sme čoraz sebeckejší a podráždenejší a tento film to všetko satiricky umocňuje. Slovenská premiéra.

Franc./Belg.-2023, MP 15 (násilie, strach, vulgarizmy), české titulky, 115 min.

Vstupné: 5 €

Št. 6. 6. o 18.00 h

Daaaaaalí!

Créme de la Créme 2024. Réžia: Quentin Dupieux. Vtipný a fiktívny dokumentárny film so spletitým dejom, ktorý pozostáva z prekrývajúcich sa snových sekvencií, nepredvídateľných skokov v čase, a v ktorom samotného umelca stvárňuje päť rôznych hercov. Nervózna lekárnička, ktorá sa stala novinárkou, musí vymýšľať čoraz dômyselnejšie úskoky, aby Dalího, ktorý na oplátku kladie čoraz bizarnejšie požiadavky, prinútila poskytnúť sľúbený rozhovor. Slovenská premiéra.

Franc.-2023, MP 15, české titulky, 77 min.

Vstupné: 6 €

Pi. 7. 6. o 18.00 h

Nežiadúci

Créme de la Créme 2024. Réžia: Ladj Ly. Na Oscara nominovaný režisér nadväzuje na svoj medzinárodne uznávaný debut Les Misérables ďalším podnetným, hlboko osobným a politicky angažovaným portrétom komunity, ktorá sa usiluje nájsť svoju vlastnú cestu a miesto, kam by mohla patriť. Príbeh sa odohráva prevažne na chudobnom parížskom predmestí a je obžalobou rasistickej politiky, ktorá núti chudobných ľudí žiť v nevyhovujúcich podmienkach. Slovenská premiéra.

Franc.-2023, MP 15 (diskriminácia, násilie, strach), české titulky, 101 min.

Vstupné: 5 €

So. 8., Ne. 9. 6. o 15.30 h

DETSKÉ PREDSTAVENIE

Imaginárni priatelia

Fiktívnymi hrdinami jeho filmu sú imaginárni priatelia, ktorých kamaráti z detstva vyrástli a zabudli na nich. Bea, ktorá sa vďaka svojej jedinečnej schopnosti vidieť ich všetkých rozhodne nájsť „sirotám“ nových priateľov. Pomáha jej trochu čudácky sused, ktorý má rovnaký dar. Zoznamka pre imaginárnych priateľov sa čoskoro zmení na dobrodružnú cestu do sveta plného bezhraničnej fantázie, kde sa môže stať čokoľvek. Slovenská premiéra.

USA-2024, MP 7 (strach), slovenský dabing, 108 min.

Vstupné: 6 €

So. 8., Ne. 9. 6. o 17.30 a 20.30 h

Bad Boys: Na život a na smrť         

V pokračovaní kultovej krimi komediálnej série sa detektívi Mike (Will Smith) a Marcus (Martin Lawrence) snažia očistiť meno ich zosnulého kapitána. Dôkazy, že počas kariéry spolupracoval s drogovými kartelmi, sú nezvratné, no Mike a Marcus tomu odmietajú veriť a rozhodnú sa pátrať na vlastnú päsť, aby očistili jeho meno. Ocitajú sa tak na úteku pred vlastnými kolegami i pred nebezpečnými zločincami. Slovenská premiéra.

USA-2024, MP 15 (násilie, strach, vulgarizmy), slovenské titulky, 99 min.

Vstupné: 6 €

Po. 10. 6. o 20.00 h

FILMOVÝ KLUB     

Len my dvaja

Créme de la Créme 2024. Réžia: Valérie Donzelli. Keď Blanche stretne Grégoira, myslí si, že našla toho pravého. Puto, ktoré ich spája, sa rýchlo prehlbuje a rodí sa medzi nimi vášnivý vzťah. Spoločne sa presťahujú. Blanche začína nový život ďaleko od svojej rodiny a sestry – dvojičky Rose. Postupne však zisťuje, že sa ocitla v područí mimoriadne majetníckeho a nebezpečného muža. Slovenská premiéra.

Franc.-2023, MP 15 (násilie, strach), české titulky, 105 min.

Vstupné: 5 €

PRÍRODNÉ KINO

Pi. 7. 6. o 21.00 h    

Invalid

Réžia: Jonáš Karásek. Rekordných jedenásť ocenení Národnou cenou Slnko v sieti a najnavštevovanejší slovenský film v slovenských kinách v roku 2023. V 90. rokoch a v prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale pre svoju cholerickú povahu sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

SR/ČR-2023, MP 15, originálna verzia, 108 min.

Vstupné: 4 €

So. 8. 6. o 21.00 h

Jedeme na teambuilding

Réžia: Zuzana Marianková. Čo sa stane na teambuildingu, zostane na teambuildingu. Ambiciózneho zamestnanca Aleša jeho narcistický šéf namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie. Len počas teambuildingového víkendu môže poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu.

ČR/SR-2024, MP 18 (závislosť, sex, vulgarizmy, nahota), originálna verzia, 105 min.

Vstupné: 4 €

HUDOBNÝ PAVILÓN V MESTSKOM PARKU

Ne. 9. 6. o 16.00 h

DH DRAHOVČANKA

VÝSTAVNÁ SIEŇ FONTÁNA

29. 5. – 9. 6.

ZÁKLADNÁ UMELECKÁ ŠKOLA MESTA PIEŠŤANY

Kolektívna výstava žiakov – absolventov

FOYER KINA FONTÁNA

do 23. 6.

Z ČINNOSTI MsKS v roku 2023

Výstava fotografií

10. 6. – 31. 7.

MEDAILY A PLAKETY SLOVENSKÝCH AUTOROV DROBNEJ PLASTIKY

zo súkromnej zbierky

VÝSTAVNÁ SIEŇ STARÁ LEKÁREŇ

30. 5. – 30. 6.

CTIBOR KRČMÁR

Akademický maliar tvoril a žil v Piešťanoch

Výstava obrazov v spolupráci s Balneologickým múzeom Imricha Wintera.

VÝSTAVNÁ SIEŇ MÓLO

do 23. 6.

SVETOVÍ Z PIEŠŤAN

Výber úspešných športových reprezentantov mesta

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof