Najmladšie vodnopólistky KVP Kúpele sú majsterky Slovenska

  • Vodné pólo / Šport
  • 5. júna 2024, 00:01

Vo Vrútkach sa v dňoch 25.-26. mája odohrali posledné zápasy Národnej ligy žiačok vo vodnom póle. Zverenkyne trénerov Julínyho a Baranoviča odohrali súťaž suverénnym spôsobom a stali sa majsterkami Slovenska.

Žiačky KVP Kúpele Piešťany boli počas celej sezóny suverénne a právom sú majsterky Slovenska. (Autor: archív KVP )

Piešťanské dievčatá nastúpili v prvom stretnutí proti domácim pólistkám. Zápas sa v riadnom čase skončil remízou 3:3 (góly KVP: Pechová 2, Sosková), a tak sa hádzali pokutové hody, v ktorých boli úspešnejšie dievčatá Vrútok. Toto boli jediné dva body, ktoré dievčatá stratili počas celej súťaže.

V druhom zápase nastúpili žiačky KVP Kúpele Piešťany proti tímu Pirana Topoľčany, ktorý zdolali 7:2. Najúspešnejšou strelkyňou bola len 11-ročná Timea Kolářová, ktorá zaznamenala tri presné zásahy, dva góly pridala Kamenická a raz skórovala Pechová a Žarnovická.

V poslednom zápase súťaže sa Piešťanky stretli so Sláviou UK Bratislava. Odohrali ho prevažne najmladšie hráčky a žiačky Kúpeľov zvíťazili 13:0. Góly KVP: Shustrovová 4, Jánošíková 2, Kováčová, Sotáková, Kamenická, Kolářová, Čiefová, Gregoričková a Kelemenová po 1.

Pozitívom je, že mladšie hráčky bez problémov dopĺňali svoje staršie spoluhráčky a sú prísľubom do nasledujúcej sezóny.

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Pavlíková – Pechová, Sosková, Kamenická, Shustrovová, Čiefová, Kováčová, Žarnovická, Sotáková, Jánošíková, Kolářová, Gregoričková, Kelemenová

Róbert Chlpek

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof