Po Leteckom festivale v Piešťanoch sú zrušené aj Letecké dni SIAF v Malackách

Letecké dni SIAF v Malackách podľa slov ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) nebudú. Potvrdil to pre portál topky.sk s tým, že otázne je aj to, či vôbec toto podujatie bude pokračovať. V úvode roku zrušenie aj piešťanského leteckého festivalu oznámili jeho organizátori, ktorými sú trnavská župa a Slovenská letecká agentúra.

Na Slovensku v tomto roku zrušili oba najväčšie letecké dni. (Autor: Slovenská letecká agentúra, s.r.o)

Podľa Kaliňáka pre tento rok s podujatím neráta, pretože dátum leteckých dni koliduje s dátumom 80. výročia Slovenského národného povstania. „Piatkové, sobotné a nedeľné letecké dni by nedávali žiaden zmysel. Všetku techniku, všetky ukážky ako aj náklady, ktoré sú s tým spojené, chceme venovať práve Banskej Bystrici,“ uviedol pre topky.sk s tým, že mu aj vzdušné sily potvrdili, že nie je možné zorganizovať obe akcie, pretože by to nebolo dobré ani z pohľadu nákladov a ani logistiky

Zrušený aj Festival letectva

„Tak náročné podujatie nie je možné organizovať každý rok, a to najmä ak chceme zachovať jeho kvalitu. Z ekonomických dôvodov, ako aj po dohode s Trnavským samosprávnym krajom sme sa preto rozhodli tento rok festival neorganizovať. Veríme, že sa v hojnom počte stretneme opäť v roku 2025. O presnom termíne vás budeme včas informovať,“ informoval ešte v januári Hubert Štoska, riaditeľ Slovenskej leteckej agentúry.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof