Včelia záhrada plná zážitkov

  • Školy
  • 2. júna 2024, 10:16

Spojená škola Rakovice si pripomenula Deň včiel, ktorý sa celosvetovo oslavuje 20. mája. Pri tejto príležitosti sa 14. mája v školskom parku uskutočnilo podujatie s názvom Včelia záhrada.

Akciu zorganizovala Nina Bartovic so žiakmi v rámci predmetu včelárstvo, ktorý sa na Spojenej škole Rakovice učí prvý rok. (Autor: Klaudia Vaculová )

Zorganizovala ho Nina Bartovic so žiakmi v rámci predmetu včelárstvo, ktorý sa na Spojenej škole Rakovice učí prvý rok a získal si veľkú obľubu, o čom svedčí aj akcia v areáli školy. Včelia záhrada prilákala množstvo žiakov zo základných a materských škôl.

Deti sa s nadšením zapojili do rôznych aktivít spojených s včelárstvom a ochranou včiel. Mali možnosť maľovať včelie úle, čo im umožnilo prejaviť svoju kreativitu a zároveň prispieť k výzdobe školy.

Okrem tvorivých dielní sa žiaci dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o živote včiel. Tieto vedomosti si mohli overiť vo vedomostnom kvíze, ktorý bol súčasťou podujatia. Kvíz priniesol nielen zábavu, ale aj poučenie o dôležitosti včiel pre naše ekosystémy a pre život na Zemi.

Jednou z najobľúbenejších častí programu bola ochutnávka medových produktov. Pre najmenších bolo pripravené letné kino, premietalo sa v príjemnej atmosfére pod stromami školského parku.

Podujatie Včelia záhrada bolo nielen poučné, ale aj zábavné a inšpiratívne. Všetci zúčastnení si odniesli domov nové vedomosti a zážitky, ktoré im pripomenú dôležitosť ochrany včiel. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie, ktoré nám pomôžu lepšie porozumieť prírode.

Klaudia Vaculová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof