Speváci zo ZUŠ Piešťany na medzinárodnej súťaži

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Školy
  • 2. júna 2024, 13:36

Nielen klaviristi Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Piešťanoch, ale aj jej talentovaní speváci majú na svojom konte rad úspechov. Zaznamenali ich na konci apríla na medzinárodnej speváckej súťaži vo Vrábľoch.

Vo Vrábľoch súťažili Júlia Koláriková a Lela Goda z triedy Kataríny Petrovičovej (uprostred), Liliana Konečná z triedy Vladimíry Žitňanskej (vpravo) a Agáta Piovarčiová z triedy Marie Greplovej. (Autor: Vladimíra Žitňanská)

Žiaci zo speváckeho oddelenia ZUŠ sa 22. apríla zúčastnili medzinárodnej speváckej súťaže Imricha Godina Iuventus Canti vo Vrábľoch. V prvej kategórii súťažili Júlia Koláriková a Lela Goda z triedy Kataríny Petrovičovej, Liliana Konečná z triedy Vladimíry Žitňanskej a Agáta Piovarčiová z triedy Marie Greplovej. Počas súťaže v prvom aj druhom kole ich na klavíri sprevádzala učiteľka Vladimíra Žitňanská.

Porotu tvorili známi operní umelci Miroslav Dvorský (SR), Lidija Horvat-Dunjko (Chorvátsko), Ivan Choupenitch (ČR), Silvia Adamíková-Lejava (SR) a Ryszard Karcykowski (Poľsko). Liliane Konečnej sa podarilo získať druhé miesto a Lele Gode čestné uznanie. „Srdečne im gratulujeme a ďakujme za úspešnú reprezentáciu našej školy,“ uviedli pedagogičky.

Liliana Konečná svoje umenie prezentovala sólovým spevom v Dome umenia Piešťany na Galavečere 80. výročia ZUŠ. Spolu s Martinom Verčimákom zaspievali pieseň s názvom A Million Dreams z muzikálu The Greatest Showman. Sprevádzal ich komorný súbor ZUŠ, pričom publikum ich odmenilo búrlivým potleskom.

Vladimíra Žitňanská

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof