Úspech malých klaviristiek Hužovičovej a Valáškovej

Striebro i bronz získali žiačky Základnej umeleckej školy v Piešťanoch Klára Hužovičová a Karolína Valášková z triedy Vladimíry Žitňanskej v Klavírnej súťažnej prehliadke v Sládkovičove.

Úspešné klaviristky Klára Hužovičová (vpravo) a Karolína Valášková sa odfotili s učiteľkou Vladimírou Žitňanskou. (Autor: vž)

„Rovnako ako minulý rok aj tento sme sa koncom apríla zúčastnili so žiačkami našej ‚zušky‘ spomínanej súťaže. Do Sládkovičova chodíme radi, pretože ako jedna z mála súťaží na Slovensku je charakteristická povinnou skladbou z oblasti filmu, rozprávky, muzikálu, džezu alebo vlastnou tvorbou,“ uviedla pre Piešťanský týždeň pedagogička Vladimíra Žitňanská.

Karolína Valášková reprezentovala Piešťany v druhej kategórii, v ktorej získala bronzové pásmo, pričom súperila so 44 súťažiacimi. Klára Hužovičová, ktorá bola zaradená v tretej skupine, získala strieborné pásmo spomedzi 39 účastníkov.

„Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy,“ tešila sa z úspechu svojich zverenkýň ich učiteľka klavíra.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof