Zachránili psa zavretého v aute

Na Dominovej ceste v obci Banka prebiehala v nedeľu 26. mája záchranná akcia. O život išlo veľkému bielemu psovi, ktorého majiteľ zamkol v aute a nechal napospas osudu. Aj keď sa teploty vonku ešte nešplhajú na maximum, z auta sa i tak stáva horúca pasca. Situáciu zaregistroval okoloidúci a privolal záchranné zložky.

(Autor: FB Útulok Piešťany)

Do ani nie polovice otvorené zadné okno v bielom aute s topoľčianskym EČV odparkovanom pri bývalých „kúpeláckych bytovkách“ malo byť asi ospravedlnením nezodpovedného majiteľa. Psa sa podarilo zachrániť vďaka okoloidúcemu, ktorý zalarmoval políciu a útulok. Zviera pred prehriatím zachránila vďaka rýchlemu zásahu štátna polícia a pracovníci útulku, ktorí ho pomáhali vyslobodiť a hľadať jeho majiteľa. Ten však telefón nebral, psa si prevzal jeho príbuzný.

Polícia už viac ako pred rokom spustila kampaň Nezabudni ma aute, kde sa neustále snaží upozorňovať na smrteľné nebezpečie, ktoré hrozí zvieratám aj deťom ponechaným v aute. K mnohým ľuďom sa kampaň asi nedostala, keďže s príchodom teplého počasia sa množia prípady úmrtia zvierat v autách.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof