Víťazmi McDonald’s Cupu sa stali žiaci a žiačky zo Základnej školy Brezová v Piešťanoch

  • Školy / Šport / Futbal
  • 29. mája 2024, 17:11

Víťazmi najväčšej športovej súťaže vo futbale chlapcov a dievčat prvého stupňa základných škôl na Slovensku McDonald’s Cup sa stali chlapci a dievčatá zo Základnej školy Brezová v Piešťanoch. V dramatickom finále na Štadióne Antona Malatinského v Trnave zdolali rovesníkov zo ZŠ s materskou školou Hurbanova z Martina 4:2. Odmenou pre víťazov bude okrem víťaznej trofeje a medailí aj účasť na tohtoročných majstrovstvách Európy v nemeckom Frankfurte nad Mohanom, konkrétne 26. júna na zápase Slovensko – Rumunsko. Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín zároveň všetkých osem tímov z trnavského finále pozval do Trnavy na zápas Slovensko – Wales, hrať sa bude v nedeľu 9. júna.

(Autor: FB Mesto Piešťany )

„Je to super a pozitívne, že si deti môžu zahrať na takomto turnaji a na takomto štadióne, môže to byť pre ne len motivujúce,“ pochvaľoval si atmosféru finálového turnaja Haraslín. Školáci sa na trnavskom štadióne mohli stretnúť s viacerými futbalovými idolmi, či už terajšími alebo bývalými. „Super vec je to, že sa to dostalo až na takýto formát a až na Štadión Antona Malatinského,“ ocenil turnaj hráč Spartak Trnava a reprezentant Sebastián Kóša. Priznal, že aj on hral ako žiak McDonald’s Cup, ale jeho dedinská škola to vtedy ďaleko nedotiahla.

Tretiu priečku z turnaja si do Banskej Bystrice odvážajú chlapci a dievčatá zo ZŠ Spojová, štvrté miesto obsadila ZŠ Severná z Moldavy nad Bodvou.

S týmto futbalovým turnajom sa podľa Cyrila Janošku zo Slovenského futbalového zväzu spájajú začiatky aj takých futbalových hviezd ako Martin Dúbravka, Nino Marcelli alebo Róbert Boženík. Ako zaujímavosť uviedol, že pred niekoľkými rokmi sa najlepšou hráčkou stala známa hokejistka Nela Lopušanová.

Finálového turnaja v Trnave sa zúčastnilo osem najlepších tímov z jednotlivých krajov. Celkovo sa do jubilejného 25. ročníka turnaja McDonald’s Cup zapojilo viac ako tisíc škôl z celého Slovenska.

„Sme veľmi radi, že záujem o McDonald’s Cup stúpol a do jubilejného 25. ročníka sa prihlásilo 1 140 základných škôl z celého Slovenska. Aktuálne sú zapojené takmer dve tretiny základných škôl a McDonald’s Cup sa stal najväčšou detskou súťažou na Slovensku. Naším cieľom bolo zapojiť čo najviac základných škôl a čo najviac detí. Sme hrdí, že môžeme pokračovať v jedinečnom projekte, ktorý už celé štvrťstoročie prináša inklúziu a zážitky na celý život deťom z celého Slovenska,“ povedala Lucia Poláčeková zo spoločnosti McDonald’s.

Turnaj vyhlasuje ministerstvo školstva a ministerstvo cestovného ruchu a športu, jeho odborným garantom je Slovenský futbalový zväz a už 25 rokov ho organizuje a podporuje spoločnosť McDonald’s.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof