Kostolanský májovec plný behu a energie

Na Futbalovom štadióne Michala Podolana sa v sobotu 18. mája zišli malí i veľkí bežci z celého kraja, ba aj z rôznych končín Slovenska, aby si vyskúšali svoje fyzické i duševné schopnosti v konkurencii vekovo rovnakých milovníkov behu. Veľké Kostoľany v ten deň žili športom, zábavou, priateľskými stretnutiami a povzbudzovaním.

Podujatie Kostolanský májovec spojilo všetky vekové kategórie. Organizátori nezabudli ani na deti. (Autor: Veronika Krátká)

Organizátori pre ženy i mužov pripravili trať s prevýšením 64 metrov, povrch tvoril asfalt a poľné cesty. Detské kategórie bežcov mali výsadu, pretekali na dráhach miestneho futbalového štadióna. Kým muži a ženy zápolili na tratiach dlhých päť či desať kilometrov, predškolákom stačilo odbehnúť sto metrov, mladší žiaci si zabehali tristovku, starší šesťstovku. Mladí dospelí mali trať dlhú 1,2 kilometra.

Od rána na štadióne organizátori pripravili avizované workshopy. Účinkujúci prezentovali ukážky sebaobrany pri napadnutí útočníkom, nechýbali ukážky vzdušnej akrobacie, bojové umenia a športové súťaže pre deti aj dospelých. Nechýbala rozcvička pred hlavnými pretekmi, ale aj vystúpenie detskej kapely Rock Band of Stars z CVČ Rakovice či tanečnej skupiny Crazy Family z Trnavy. Počas behu účastníkov podujatia na trati povzbudzovali bubnovaním členovia Djembe Picnic Band. Deti sa mohli povoziť na koníkovi a zažili aj iné atrakcie. Podujatie sa nieslo v znamení dobrej nálady, ktorú podporili i chutné jedlá či nápoje.

Popoludní sa na štadióne rozdávali medaily tým najlepším v rôznych kategóriách v behu na 5 a 10 kilometrov. Víťazi všetkých vekových kategórií na podujatí Kostolanský májovec: Dana Janečková z AC Nové Zámky, Ingrida Hanáková z Veselého, Miroslav Kováč z Močenka, Štefan Emanuel z Veľkých Kostolian, Patrik Masár z klubu Rozbeháme Vrbové, Dagmar Vargová z Bojničiek, Jaroslava Kosíková z Gymexu Hlohovec, Soňa Masárová z Rozbeháme Vrbové, Patrik Puvák, Peter Ľubušký z ŠKP Bratislava a Andrej Staník z BK Lysá.

Absolútne poradie:

5 km ženy: 1. Dagmar Vargová, AK Bojničky, 2. Jaroslava Kosíková, Gymex Hlohovec, 3. Marcela Košťálová, Veľké Kostoľany

10 km ženy: 1. Dana Janečková, AC Nové Zámky, 2. Zuzana Vavrová, 3. Jana Bučková

5 km muži: 1. Peter Ľubušký, ŠKP Bratislava, 2. Andrej Staník, BK Lysá, 3. Patrik Valovič, Ortos Gym

10 km muži: 1. Štefan Emanuel, Veľké Kostoľany, 2. Patrik Masár, Rozbeháme Vrbové, 3. Milan Kazík, Triatlon team Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof