Hasičov, ktorí prišli o život na diaľnici pri Hornej Strede, označil minister vnútra Šutaj Eštok za hrdinov

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 28. mája 2024, 07:12

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vyjadril úprimnú sústrasť rodinám statočných hasičov, ktorí prišli v pondelok podvečer o život pri dopravnej nehode na diaľnici D1. Hasiči na diaľnici v katastri obce Horná Streda v okrese Nové mesto nad Váhom hasili osobné auto, v tej chvíli narazil do stojacich vozidiel kamión. Napriek rýchlemu zásahu Záchrannej zdravotnej služby podľa Mateja Neumanna z kancelárie ministra vnútra dve osoby zomreli, jedna osoba je ťažko a jedna ľahšie zranená.

(Autor: FB Martin Piškula)

„V plnom nasadení a do poslednej chvíle slúžili nám všetkým. Nasadzovali vlastné zdravie a životy, aby ochránili životy a majetky slovenských občanov. Statoční hasiči, ktorí pri výkone svojho povolania zahynuli pri tragickej nehode na diaľnici D1, ostanú pre celé Slovensko navždy hrdinami,“ napísal na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok.

Minister Šutaj Eštok zároveň apeluje na všetkých vodičov, aby boli počas šoférovania pozorní, vnímali svoje okolie a snažili sa predísť takýmto zbytočným tragédiám. Za rok 2023 bolo až 4 592 dopravných nehôd, pri ktorých boli následky na živote alebo zdraví. Z dopravných nehôd, pri ktorých bol niektorý z účastníkov usmrtený, bolo až 55% osôb v autách alebo iných motorových dopravných prostriedkoch.

“Takéto nehody sú smutným mementom a nemali by sa stávať. Najmä ak ide o osoby, ktorých poslaním je pomáhať a zachraňovať nás všetkých,” zdôraznil minister vnútra.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof