40-ročný vodič kamiónu z tragickej nehody na diaľnici pri Hornej Strede skončil v policajnej cele

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 28. mája 2024, 17:08

V súvislosti s pondelkovou tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 začal vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Informovala o tom dnes hovorkyňa krajskej trenčianskej polície Katarín Kuzmová. Pri nehode prišli o život dvaja hasiči vo veku 27 a 43 rokov. Polícia zadržala 40-ročného vodiča a umiestnila ho do cely policajného zaistenia. Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania.

(Autor: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Dve autá Hasičského a záchranného zboru SR a jedno mýtnej polície boli v pondelok vyslané na diaľnicu v katastri obce Horná Streda v smere na Žilinu k horiacemu autu odstavenému na krajnici. Vodič nákladného auta podľa hovorkyne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil prednou časťou vozidla do odstaveného auta mýtnej polície. V ňom sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky. „Ten v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia a bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice. Príslušníčka policajného zboru, ktorá v čase nárazu stála vedľa vozidla, utrpela ľahké zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice,“ priblížila Kuzmová.

Nákladné auto následne narazilo do vozidla hasičov stojaceho na krajnici, vedľa ktorého stáli dvaja spomínaní hasiči, ktorí zraneniam podľahli na mieste. Druhé auto hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky. „Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu. Prítomný bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Na miesto udalosti sa dostavil aj minister vnútra, prezident policajného zboru a prezident hasičského a záchranného zboru,“ dodala hovorkyňa. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. Podľa Kuzmovej však absolvoval odber biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof