Problémom mesta je zvládať davy

Prišli sme do obdobia, keď sa s akciami a rôznymi možnosťami vyžitia v meste Piešťany aj v celom okrese akoby vrece roztrhlo. Uplynulý víkend aj ten predtým som nevedela, kam skôr skočiť. Ďalšie týždne, takmer až celý mesiac to bude rovnako, ak nie horšie. Natíska sa mi otázka, prečo organizátori niektorých menších podujatí nezvolia iný dátum, keď je takmer isté, že ich iné veľké prevalcuje.

(Autor: red)

Tento víkend sme si mohli v Piešťanoch a okolí užiť až tri veľké podujatia. Noc múzeí a galérií sa stretla v prieniku s Tradičnými remeselnými trhmi na Kúpeľnom ostrove, Vrbovskými pivničkami vo Vrbovom a s akciou Najsilnejší Slovák, ktorá sa konala v nedeľu v centre Piešťan. Všetky podujatia praskali vo švíkoch, na remeselných trhoch sa takmer nedalo v sobotu dopoludnia prejsť, Vrbovské pivničky hlásili už pred týždňom beznádejne vypredané, na noci múzeí sa tmolilo viac návštevníkov ako obvykle a Najsilnejší Slovák na námestí bol obklopený poriadnym davom.

Hoci s ťažkosťami, podarilo sa mi byť na troch týchto akciách. Užila som si ich, ale pekné spomienky mi trochu kazí zážitok zo sobotného dopoludnia, keď som sa márne pokúšala dostať na remeselné trhy načas. Problémom nebolo nič iné ako parkovanie, na parkovisko na Nálepkovej ulici sa tlačilo násobne viac áut ako bolo schopné poňať. To vyústilo do dlhých kolón, ktoré sa ťahali až po čerpaciu stanicu Shell na Krajinskej ceste.

Problémy súvisiace s náporom návštevníkov hlásili aj obyvatelia ulíc najbližšie k centru. Návštevníci so značkami z iných okresov sa popchali na voľné miesta, ktoré pred domami našincov našli. Potom domáci so zaplatenými kartami nemali šancu zaparkovať nikde ani v širokom okolí.

Do malého mesta s ešte menším parkoviskom v centre totiž prišlo príliš veľké množstvo ľudí a drvivá väčšina z nich autom. Nemôžeme však opomenúť pohodlnosť ľudí, keďže väčšina by nedbala, keby na Kúpeľný ostrov mohla prísť na aute. Veľké parkoviská v širokom okolí zívali prázdnotou, naplnený nebol spočiatku ani Aupark, ktorý vodiči, nevedno prečo, obchádzali.

Problémom v našom meste nie je, že by sa tu nič nedialo, z môjho pohľadu tu máme veľa možností vyžitia. Akcie, ktoré sa tu dejú, mi však pripadajú nedomyslené, nedotiahnuté do konca. Ľudia, ktorí prídu, potrebujú niekde zaparkovať a ísť aj na toaletu. Parkovisko v Auparku nepokryje kapacitne parkovací dom, ktorý tak súrne potrebujeme, a takisto nemôže donekonečna suplovať verejné toalety, ktoré ako mesto stále nemáme…

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof