Mesto rozdelilo športové dotácie v celkovom objeme 100-tisíc eur

Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch na svojom poslednom zasadnutí rozdelilo dotácie pre športové kluby. Tak ako každý rok je objem finančných požiadaviek násobne väčší ako poslanci v mestskom rozpočte na tento účel vyčlenili. Orgány samosprávy sa tak museli rozhodnúť, ako rozdeliť vyčlenených 100-tisíc eur pre dvadsaťdeväť žiadateľov, keďže súčet ich požiadaviek bol 266 658 eur.

(Autor: pror)

V nasledujúcich riadkoch sa dočítate, koľko a komu sa nakoniec z mestských peňazí na športovú činnosť ujde:

Športový plavecký klub Kúpele Piešťany získa na prenájom bazéna a štartovné na preteky dotáciu vo výške 7590,78 eura, Kajak – Kanoe Piešťany, o. z., na štartovné a dopravu na preteky, výmenu podlahových dosiek na mólo 3510 eur, Piešťanský plavecký klub, o. z., na prenájom bazénov, telocvične a štartovné na pretekoch 5874,61 eura.

ŠBR Piešťany získa mestské financie na štartovné na preteky, cestovné a športové potreby vo výške 165,02 eura, MHK Piešťany, o. z., na prenájom telocviční, mládežnícky kemp, športový materiál 8302 eur, Slovenský cykloklub na projekt Raňajky pre cyklistov, nákup potravín, pitný režim, propagáciu a tlač 700 eur.

TJ Družba Piešťany dostane prostriedky od mesta na Silvestrovský beh 2024 – 60. ročník, propagačné materiály, medaily, štartovné čísla a časomieru, ceny pre víťazov vo výške 2000 eur, Tenisový klub Kúpele Piešťany si na nákup tenisových lôpt, pomôcok pre kondičný tréning detí, sietí, umelých tenisových čiar, na kúpu a potlač klubového oblečenia prilepší 5478 eurami.

Basketbalový klub mládeže Piešťany na projekt Piešťanské Čajočky získa 4330 eur, Happy Move, o. z., na projekt Pohyb s úsmevom, na prenájom telocviční a žiacke knižky 2700 eur, Prvý futbalový klub Piešťany na dopravu na športové podujatia a ďalšie aktivity 15 591,29 eura.

Asociácia športových klubov Piešťany na projekt Hory a mesto, Turné Piešťany 2024 dostane 1400 eur, HK Havrani Piešťany na zabezpečenie tréningového a zápasového procesu 4797 eur, Klub vodného póla Kúpele Piešťany na prenájom bazénov a telocvične 5943 eur, Volejbalový klub mládeže na úhradu prenájmov telocviční na tréningy a zápasy 4930 eur.

Novatec – CTM, o. z., na Komunitnú cyklistiku s osmičkou, tlač propagačných materiálov, grafické a fotografické služby, propagáciu, inzerciu, občerstvenie získa 1400 eur, Funny athletics, o. z., na prenájom športovísk, nákup športového náradia a náčinia 7392 eur, Skating klub Piešťany, o. z., na prenájom ľadovej plochy, letné sústredenie, štartovné a nákup športových pomôcok 396 eur.

Klub vodného motorizmu a vodných športov dostane na Slovenský pohár v kategórii Formula Future financie vo výške 1300 eur, Black Swans Triclub Piešťany na Black Swans Akvatlon, časomieru, medaily a štartovné čísla 650 eur, Snowca – Piešťany na Night City Run 2024, ceny pre víťazov, časomieru, medaily, moderovanie a štartovné čísla 1050 eur.

Klub slovenských turistov Tesla Piešťany získa na organizáciu podujatia Štefanský výstup na Zlatý vrch, turistické odznaky, propagáciu podujatia a organizačné výdavky 500 eur, Športový klub HSC Piešťany na prenájom športovísk, športovo-technické zabezpečenie tréningového procesu 3696 eur, TJ Sĺňava Piešťany – Jachtársky oddiel na zabezpečenie organizácie športových podujatí, vecné ceny, náklady na tréningovú činnosť mládeže, účasť na pretekoch, prenájom športovísk 792 eur.

1. in-line hokejový klub Káčeri Piešťany na náklady na dopravu, prenájom plochy, nákup výstroja a pomôcok dostane financie vo výške 2651 eur, Spoločnosť Parkinson Slovensko, regionálny klub Piešťany, na prvý ročník šípkového turnaja Parkinson Darts Open, stravovanie, medaily, vecné ceny, diplomy, prenájom priestorov, propagáciu 2500 eur.

Veslársky klub Sĺňava Piešťany získa na nákup a prenájom športového materiálu, športového sústredenia, zabezpečenie účasti na pretekoch a letný kemp 3102 eur, Atletický oddiel TJ Družba Piešťany na štartovné a cestovné výdavky, ubytovanie, náklady na sústredenie a doplnenie materiálneho vybavenia 1254 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof