Piešťanskí džudisti dosiahli skvelé výsledky

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. mája 2024, 00:01

Zápasníci klubu Judo Asgard Piešťany sa v dňoch 20. apríla a 5. mája zúčastnili turnajov pod hlavičkou Slovenského zväzu Judo, na ktorých dosiahli skvelé výsledky.

Mladí džudisti pod vedením trénera Patrika Schlesingera. (Autor: JAP)

V sobotu 20. apríla sa na turnaji do 21 rokov Sokol Cup Bratislava zúčastnil Adam Kišš vo váhovej kategórii + 80 kg. Adama pre pracovnú vyťaženosť jeho trénera odkoučoval hlavný tréner 1. Judo Club Pezinok, Jozef Tománek st. Piešťanci majú s týmto klubom dlhoročnú spoluprácu a nadštandardné športové vzťahy. Toto bol prvý Adamov turnaj, z ktorého si odniesol striebro a predovšetkým cenné skúsenosti do ďalšej kariéry.

V nedeľu 5. mája sa Piešťanci zúčastnili s najmenšími zápasníkmi na medzinárodnom turnaji prípraviek v Galante. Štartovalo na ňom 318 zápasníkov, čo už od prvého momentu naznačovalo vysokú kvalitu.

Goran Mago (10 r. do 50 kg) na svojom prvom turnaji síce všetky svoje zápasy prehral, ale ukázal, že sa nevzdáva. Sestry Katarína (10 r. do 36 kg) a Filipa (8 r. do 26 kg) Folajtárové vo svojich kategóriách a takisto na prvom turnaji vybojovali bronzové medaily. Sebastián Weinfurt (9 r. do 30 kg) získal tretie miesto. Zo súrodencov Vatolíkovcov Vratko (9 r. do 35 kg) vybojoval na svojom prvom turnaji bronz a Lívia (10 r. do 35 kg) striebro.

Dvaja najskúsenejší zápasníci Judo Asgard Piešťany predviedli džudo par excellence, keď všetky svoje zápasy vyhrali v úplnej dominancií predčasne na ippon. Oliver Sivák (10 r. do 30 kg) bol na svojom prvom turnaji, čo naznačuje jeho veľký talent a motiváciu, keď sa mu v náročnej pyramíde podarilo vybojovať zlato. Marek Gašparík (10 r. +60 kg) potvrdil svoje víťazstvo z posledného turnaja a vo finále si dokonca poradil aj s technicky skúsenejším maďarským reprezentantom.

„Výsledky našich najmenších sú o to cennejšie, nakoľko sme športový klub detského džuda s najmenšou základňou v porovnaní s ostatnými klubmi. Všetkým našim zápasníkom gratulujem a pevne verím, že ich budú rodičia aj naďalej podporovať v tomto olympijskom športe, lebo džudo nie je iba šport, je to cesta života samotného. Ak by tento šport upútal aj ďalšie deti, naše dvere sú im otvorené – nových členov berieme priebežne,“ dodáva piešťanský tréner Patrik Schlesinger.

zdroj: JAP

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof