Chcete vymaľovať byt? Poradíme vám ako na to

  • Inzercia
  • 22. mája 2024, 13:57

Ak ste celú zimu odkladali maľovanie bytu na teplejšie dni je načase s tým začať. Pokiaľ si chcete užiť dovolenku pri mori bez toho, aby ste rozmýšľali, ako a kedy začať maľovať, stihnite to skôr. Dovolenku, návrat z nej ale aj čas, ktorý budete tráviť doma po vymaľovaní môžete pokojne využiť na relax.

(Autor: Freepik.com)

Ďalším dobrým dôvodom maľovania je, ak ste si kúpili byt. Byty na predaj v Bratislave, ale aj iných mestách sú v rôznych stavoch. Či si už kúpite byt po rekonštrukcii, alebo v pôvodnom stave mali by ste ho vždy vymaľovať. Najlepšie ešte skôr, ako do neho prinesiete nábytok. Takže, ako na maľovanie.

Pripravte si všetko čo potrebujete

Na maľovanie budete potrebovať trochu viac, ako len štetec a farbu. Zaobstarajte si aj ochrannú pásku, ochrannú fóliu, viac druhov štetcov, aspoň dva valčeky (rôzne šírky), farbu, nádobu na namáčanie valčeka do farby a penetračný náter.

Príprava povrchu

Ako prvé odstráňte zo stien nečistoty, prach, pavučiny a omietku, ktorá opadáva a nedrží a následne ju opravte. Ochrannú pásku použite na vypínače, rámy okien, dvere, …. oblepte všetko, čo by ste mohli pri maľovaní zašpiniť farbou. Ochrannú fóliu rozprestrite na zem.

Freepik.com

Maľovanie

Skôr ako otvoríte farbu a začnete maľovať natrite steny penetračným náterom. Ten zabezpečí, aby farba neopadávala a držala na stene.

Nové byty v Bratislave a aj iných mestách sú často vymaľované na bielo. Pokiaľ chcete zmeniť farbu steny môžete trochu z novej farby pridať aj do podkladového náteru. Stena bude mať výraznejšiu farbu a nebude cez ňu presvitať bledá farba.

Farbu použite podľa pokynov. Ak je potrebné ju zriediť s vodou, zrieďte ju. Ak je potrebné nanášať farbu viackrát dodržte dobu schnutia.

Ako prvé vymaľujte strop s valčekom a rohy vymaľujte štetcom. S valčekom sa tam nedostanete. Pri maľovaní stien je postup podobný. Čistým štetcom naneste farbu aj do rohov miestnosti, okolo okien, dverí a namaľujte aj vrchnú líniu, cez ktorú by farba stien nemala prechádzať. Valčekom vymaľujte zvyšok stien. Farbou pokryte celú stenu a následne prejdite na ďalšiu stenu.

Freepik.com

Aby ste získali odtieň, ktorý ste si vybrali je často potrebné steny vymaľovať ešte raz. Počkajte, keď farba na nich uschne a farbu naneste znova. Hotovo. Nezabudnite odlepiť ochrannú pásku.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof