Spanilá jazda hasičskej techniky bola pastvou pre oči

Pri príležitosti osláv stého výročia Dobrovoľného hasičského zboru v Chtelnici sa okrem celodenných aktivít konala spanilá jazda hasičskej techniky, ktorej sa zúčastnili aj hasičské zbory z rôznych obcí. Množstvo červeno-bielych vozidiel sa premiestňovalo v rámci Chtelnice a neskôr obcami kraja za silného trúbenia, zapnutých majákov a sirén.

(Autor: FB DHZ Chtelnica)

Spanilej jazdy sa na sviatok svätého Floriána, patróna hasičov, zúčastnili malé či väčšie zásahové vozidlá zo spriatelených zborov z celého kraja. Osláviť sté výročie prišli dobrovoľné hasičské zbory z Vrbového, Banky, Leopoldova, Veľkých Kostolian, Dobrej Vody, Jaslovských Bohuníc, Dolného Lopašova, Maduníc, Dolného Dubového, Krakovian i profesionálni hasiči z Piešťan.

Spoločná jazda sa začala v Chtelnici a pokračovala obcami Nižná, Veľké Kostoľany, Pečeňady, Malženice, Jaslovské Bohunice, Paderovce, Kátlovce a končila v Dechticiach. Mali z nej radosť nielen deti, ale aj starí harcovníci, ktorí si zaspomínali na svojich otcov či dedov slúžiacich v zboroch. V jazde sa našli aj obdivovatelia motorizmu, niektoré hasičské autá sú totiž veteránske skvosty vo výbornom stave, keďže zbory sa o ne dôkladne starajú.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof