Elektrotechnici už majú tablá v meste

Slávnostné príhovory, stisky rúk na rozlúčku so školou i pedagógmi, oceňovanie najlepších študentov štyroch maturitných tried Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch sa uskutočnilo v piatok 10. mája počas slávnostnej akadémie na školskom dvore.

(Autor: md)/Miroslav Klein)

V úvode slávnosti sa študentom prihovoril riaditeľ školy Jozef Kolník, ktorý sa poďakoval kolegom za to, že až k maturite priviedli svojich zverencov, a študentom poprial nielen úspešné zvládnutie maturitných skúšok, ale najmä štart do života či ďalšieho vysokoškolského štúdia.

Za študentov predniesol prejav a poďakoval sa pedagogickému zboru maturant zo 4. A triedy Martin Ilavský. Slávnosť moderovala Marianna Hradečná, ktorá zaradom prečítala mená najlepších študentov, ktorí reprezentovali školu v súťažiach v rôznych oblastiach. Diplomy dostali Emma Kohútová, Martin Ilavský, Martin Boháč, Adrián Jurek, Michal Šulko a tiež Róbert Fulier, ktorý sa slávnosti nemohol zúčastniť.

Potom študenti štyroch tried poďakovali svojim triednym učiteľom Miroslave Benkovej, Miroslavovi Dusíkovi, Petrovi Buranovi a Milanovi Marekovi odovzdaním kvetín. Stisky rúk i objatia, kvety patrili aj ostatným učiteľom.

Po skončení slávnosti, na ktorej zaznela študentská hymna, sa maturanti pobrali do mesta s tablami, aby oslávili tento deň v kolektíve svojich spolužiakov. Maturanti aktuálne zažívajú absolventský týždeň a pripravujú sa na ústne maturity, ktoré sa začnú od pondelka 20. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof