Uličianskemu venujú galavečer Zázračného orieška

Piešťany budú opäť žiť zázračne. Už o pár dní svoje brány najkrajším slovenským či svetovým rozprávkam otvorí trinásty ročník festivalu Zázračný oriešok. Charakterizuje ho podtitul Kniha v rozhlase – rozhlas v knihe. Festival sa začína v utorok 21. mája, potrvá do piatka 24. mája.

(Autor: MsK)

Detské i odborné poroty, ale aj stovky detí, lebo im je festival určený, či dospelejší návštevníci podujatia si festival môžu užiť nielen v audio podobe, ale tiež cez výstavy, divadelné predstavenia, workshopy a besedy. Každý festivalový deň prináša mnoho zaujímavých stretnutí, diskusií o knihách a literatúre, vernisáží a ďalších podujatí.

V utorok okrem počúvania rozprávkových hier sa deti zoznámia s moderátormi Rádia Junior. Rádio Devín bude tento deň popoludní naživo vysielať z Piešťan. Slávnostný festivalový večer sa uskutoční v Kursalone pod názvom 13 zázračných orieškov.

Ďalšie festivalové dni sa budú tiež niesť v duchu živých predstavení rozhlasových a divadelných hier, ktoré odprezentujú známi herci alebo študenti VŠMU, spisovatelia a ilustrátori.

Vo štvrtok večer sa bude v knižnici spomínať v programe Hommage à la na režisérku Táňu Tadlánkovú. Podujatie moderuje Robo Roth. Spolupracovníci režisérky budú spomínať na jej tvorivú a ľudskú osobnosť.

V piatok sa budú konať festivalové podujatia v knižnici, materských školách v Piešťanoch aj v okolitých obciach. Popoludnie v knižnici bude patriť divadelnému predstaveniu Prešporské rozprávky na motívy rozprávok Márie Ďuríčkovej.

Piatkový večer si podujatím s názvom Hommage á la Ján Uličiansky: blízki spolupracovníci hovoria o výnimočnom tvorcovi a jeho diele pripomenú spisovateľa a zakladateľa festivalu, ktorý nás opustil začiatkom mája.

Festival Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase – rozhlas v knihe pripravila Mestská knižnica Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof