Záchranárska dráma ako z akčného filmu sa skončila šťastne

Dvaja hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Chtelnica zažili záchranársku drámu nie ako hasiči, ale ako členovia záchranných zložiek, v ktorých pracujú ako policajt a záchranár. Na vysokú a strmú skalu v chotári obce Dolný Lopašov sa vyšplhal nerozvážny chlapec, a keďže skala bola príliš klzká a strmá, sám sa nevedel dostať dole.

Hasičskí lezci z vrchu kameňolomu zlanili k chlapcovi, ktorý zostal visieť na skalnatom previse vo výške asi 50 metrov. (Autor: OR HaZZ Piešťany/FB DHZ Chtelnica)

Privolaní členovia záchranných zložiek sa snažili chlapca z útesového previsu asi 50 metrov nad zemou zachrániť, no čoskoro pochopili, že bez hasičského vybavenia je to nad ich sily. Do príchodu hasičov sa preto s ním rozprávali zo zeme a upokojovali ho. Privolaní piešťanskí hasiči napokon ku chlapcovi zlanili a vytiahli ho hore na skalu. Z tej ho potom vyzdvihol záchranársky vrtuľník a zletel dolu. Záchranári vystrašeného chlapca v šoku prezreli a bez zranení odovzdali rodičom.

Záchranné zložky spolu s DHZO Chtelnica apelujú na rodičov, aby poučili deti o nebezpečí v prírode a zodpovednosti – šplh na strmé útesy nie je ihriskovou disciplínou.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof