Tituly majstrov Slovenska aj do Piešťan

  • Kanoistika / Šport
  • 16. mája 2024, 00:01

Prvými tohtoročnými majstrovstvami Slovenska v rýchlostnej kanoistike boli pre všetky vekové kategórie vytrvalostné preteky na dlhé trate. Majstrovstvá Slovenska na päť kilometrov sa uskutočnili v prvú májovú sobotu na Váhu pri piešťanskej Lodenici. V konkurencii 259 pretekárov z 22 klubov získali vodáci domáceho Kajak – Kanoe Piešťany osem medailí.

Medailistky z K1 žien: (zľava) druhá Hana Gavorová, prvá Romana Švecová, obe Kajak - Kanoe Piešťany, a tretia Diana Husáriková, Kanoistický klub TTS Trenčín. (Autor: Viliam Švec)

Majsterkami Slovenska sa stali Romana Švecová v K1 žien a Eliška Gajdošíková spolu s Larou Hanákovou v kategórii K2 kadetiek. Trénera Maria Klieštenca však spomedzi 21 jeho zverencov potešili aj ďalší medailisti. Striebornú medailu získali Hana Gavorová v K1 žien, Glória Galbavá v C1 kadetiek a Nina Radimáková v K1 13-ročných dievčat. Zo striebra sa tiež tešil Tomáš Tapušík, ktorý bol spolu s Hangyaom z Nových Zámkov druhý v kategórii K2 kadetov. Bronzovú medailu získali Martin Bábik v K1 kadetov a Sofia Noskovičová spolu s Karolínou Schultzovou medzi 13-14-ročnými dievčatami. Dobré výsledky dosiahli aj ďalší pretekári piešťanského klubu – Viktor Samuel Podradský, Ján Zrutta, Martin Uhrík a Alex Papay.

Dodajme, že dve zlaté medaily získal vo farbách ŠKP Bratislava  v kategórii K1 a K2 mužov aj piešťanský odchovanec Daniel Rybanský. Do susedných Moravian nad Váhom putuje zásluhou kanoistiek Emmy Pekarovičovej strieborná a Veroniky Šimovej bronzová medaila.

Viliam Švec

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof