Tenistky TK Kúpele strieborné

  • Šport / Tenis
  • 16. mája 2024, 00:01

Extraligové tenistky TK Kúpele Piešťany sa po jedenástich rokoch znova prebojovali do finále extraligy. Po troch víťazstvách v základnej skupine zverenky trénera Mareka Hrehorčíka nestačili na favorizovaný Slovan Bratislava, ktorému podľahli na domácich dvorcoch 2:5.

Družstvo žien v extralige 2024 - horný rad zľava: nehrajúci kapitán Marek Hrehorčík, Karolína Mráziková, nepísaná kapitánka Laura Svatíková, Stella Izabela Švorcová, Terézia Mĺkva a Sára Kaštáková, v podrepe zľava: Julie Štruplová a Soňa Depešová. Na snímke chýbajú Kristýna Tomajková, Julie Paštiková a Natália Slabá, ktoré nastúpili v zápasoch v skupine a svojimi víťazstvami tiež výrazne pomohli k tomuto fantastickému úspechu. (Autor: FB TK Kúpele Piešťany)

Na ceste do finále Piešťanky zdolali v skupine DRANaM Košice 7:0 (v dvojhrách bodovali Karolína Mráziková, Laura Svatíková, Soňa Depešová, Kristýna Tomajková a Terézia Mĺkva, po bode pridali vo štvorhre Mĺkva s Tomajkovou a Depešová so Svatíkovou). V druhom kole vyhrali nad Sláviou STU Bratislava 5:2 (v dvojhre bodovali Svatíková, Natália Slabá a Depešová, vo štvorhre Julie Štruplová s Depešovou a Slabá so Svatíkovou). V záverečnom zápase tenistky TK Kúpele zdolali TKM Madunice tesne 4:3, keď svoje dvojhry vyhrali Svatíková, Julie Paštiková a Depešová, rozhodujúci štvrtý bod pridali vo štvorhre Svatíková s Mĺkvou. Vo finálovom zápase so Slovanom vyhrali svoje dvojhry Mĺkva a Štruplová, keď porazila slovenskú fedcupovú reprezentantku Viktóriu Hrunčákovú.

Piešťanky tak nenadviazali na úspech z roku 2002, keď sa po prvý raz stali majsterkami Slovenska. Vo finále vtedy zdolali bratislavský Slovan 5:2. O doteraz jediný titul majsteriek Slovenska sa pod vedením trénerov Tibora Macka a Rudolfa Vrábla zaslúžili: Magdaléna Rybáriková, Jana Juricová, Michaela Babičová, Elena Besedová, Renáta Herdová, Martina Bartošová, Dominika Nociarová a Gabriela Navrátilová.

Extraligu si na budúci rok zahrajú aj muži Kúpeľov. Tí po prehrách v skupine s LOVE 4 TENIS Bratislava 1:6, Slovanom Bratislava 3:4 (body Kúpeľov Ivo Verčík a Jan Klimeš v dvojhre a spolu aj vo štvorhre) a Sláviou STU Bratislava 2:5 hrali len o záchranu. V Šali dokázali zverenci trénera Miloslava Grolmusa zdolať domáci TT Šaľa 4:3 i napriek tomu, že za ňu hrali aj bývalí reprezentanti František Babej a Peter Miklušičák. Z hráčov Kúpeľov bodovali v dvojhre Verčík, Pavel Gula a Klimeš. Štvrtý bod, znamenajúci záchranu v extralige, uhrali Klimeš s Verčíkom.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof