Podmanivý svet autorky Dominiky Madro sa uzavrel, zomrela vo veku 33 rokov

  • Knihy
  • 14. mája 2024, 17:38

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: KK Bagala)

Podmanivý svet autorky Dominiky Madro sa uzavrel, zomrela vo veku 33 rokov. Dominika Madro bola slovenská spisovateľka, scenáristka a redaktorka. Debutovala románom Svätyne, vyšiel vo vydavateľstve KK Bagala v roku 2019. „Pustina. Moja nová zem je pustina… Myjava. Rozmarínové poléčko. Zasadené medzi ľuďmi, vyhriate očami Boha. Myjava. Sivá teraz ako diaľka, voľná ako plamene, horľavá ako nevera…“ nevšedný jazyk autorky nás láka podľahnúť príbehu z dávnej minulosti.

Spisovateľ Ján Púček povedal o románe: „Svätyne sú kniha, ktorá sa nechce nasilu páčiť. Stojí pevne ďaleko od módnych trendov – a to je dobre. Nechce byť dokonca ani za každú cenu aktuálna, a predsa príbeh spred viac ako troch storočí prehovára súčasným hlasom a pýta sa, ak nás opustí naozajstná láska a viera a vernosť, čo bude so svetom?“

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof